Bijzondere architectuur ontmoet Zweeds natuurschoon in het Treehotel

Wonen door Katja

Middenin de bosrijke omgeving van de Lule River vallei zie je het opeens: een wel heel bijzonder bouwwerk tussen de bomen. Het lijkt wel een zwevende, spiegelende cubus, die aan alle kanten de prachtige omgeving weerkaatst. Is het een uitkijkstation? Een kunstwerk? Een boomhut misschien?

Nee, het is de Mirrorcube, een van de kamers van het bijzondere Treehotel. Maar de Mirrorcube is niet de enige; verspreid over het bos vind je nog veel meer bijzondere kamers, ieder met een eigen, uniek design. Ontworpen door verschillende Scandinavische architecten vertelt iedere 'treeroom' zijn eigen verhaal. Kijk met ons mee!

 

Het Treehotel heeft ruimte voor 24 kamers in het bos rondom het Zweedse Harads, de plaats waar het hotel ligt. Vijf unieke 'treerooms' zijn inmiddels klaar, dit jaar volgen er meer.  Alle treerooms liggen 4 tot 6 meter boven de grond en zijn toegankelijk via een electrische trap, brug of helling.

Iedere kamer is uniek, niet alleen voor wat betreft de architectuur, maar ook qua inrichting: alle meubilair, verlichting en stoffen zijn op maat gemaakt per treeroom.


De laatste toevoeging is de Mirrorcube, een opwindende hide-out tussen de bomen, optimaal gecamoufleerd omdat de spiegelende wanden de omgeving reflecteren. De cubus is 4 bij 4 bij 4 meter en is gebouwd rondom een boomstam (die binnen in het zicht gelaten is).  Nog zo'n unieke eigenschap: de spiegelende wanden zijn voorzien van een dunne, infrarode laag. Niet zichtbaar voor mensen, maar vogels zien deze film wél en zullen dus niet tegen de cubus aanvliegen.

 

Treehotel-Mirrorcube


Het interieur is gemaakt van berken multiplex. De 6 ramen hebben een betoverend uitzicht op de omgeving, maar ook vanaf het dakterras kun je ongestoord genieten van deze panoramische vergezichten.

 

Treehotel-Mirrorcube

 

Treehotel-Mirrorcube

De tweede treeroom, 'The Cabin', ligt tegen een steile heuvelrug, uitkijkend over de Lule River vallei. Je bereikt de hut via een horizontale brug tussen de bomen, Aan de voorzijde van de brug bevindt zich een groot houten plateau.

 

Treehotel-Cabin

 

Treehotel-Cabin

 

The Cabin hangt enigszins scheef onder het houten platform,  wat voor een geheel eigen 'look' zorgt: The Cabin lijkt wel een buitenaardse capsule, per ongeluk gestrand tussen de bomen.

 

Treehotel-Cabin

Treehotel-Cabin


Treehotel-Cabin

Ook The Bird's Nest is een zeer bijzonder object, dat er qua exterieur uitziet als.... juist, een reusachtig vogelnest.
De kamer gaat als het ware naadloos over in de omgeving, wordt er onderdeel van.

 

Treehotel-Birds_Nest

 

Treehotel-Birds_Nest

Het interieur is exclusief: de wanden zijn voorzien van houten panelen en de ramen verdwijnen bijna in het netwerk van takken aan de buitenzijde. Je bereikt het Bird’s Nest met behulp van een intrekbare trap.

 

Treehotel-Birds_Nest

 

Treehotel-Birds_Nest

The Blue Cone, treeroom nummer 4, is een traditionele, houten structuur, en is de enige kamer die visueel verbonden is met de grond.  Je bereikt de kamer via een brug die loopt vanaf een dichtbij gelegen berg. Het exterieur bestaat uit gelamineerd berkenhout dat, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, rood is. Ook het interieur is van hout.


Treehotel-Blue_Cone

 

Treehotel-Blue_Cone

 

Treehotel-Blue_Cone

 

Treehotel-Blue_Cone

Het idee voor de laatste treeroom, de UFO, is eigenlijk ontstaan toen er gebouwd werd aan het Bird's Nest. Waar het Bird's Nest volledig opgaat in zijn omgeving, is de UFO juist extreem opvallend aanwezig ten opzichte van de omringende bomen.

 

Treehotel-UFO

 

Treehotel-UFO

 

De kamer, die in alles lijkt op een UFO, is gebouwd van duurzaam composiet materiaal, sterk maar toch licht. Het interieur bestaat uit 2 verdiepingen en is met veel oog voor detail ingericht.

Treehotel-UFO

Treehotel-UFO
 

Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd welke nieuwe, bijzondere kamers er dit en volgend jaar bijkomen! Voor nu kun je voor zo'n € 480,- per nacht (afhankelijk van de kamer die je kiest) met z'n tweetjes genieten van deze bijzondere kamers in hun prachtige omgeving. Sommige kamers zijn groot genoeg om met z'n vieren in te verblijven (voor meer informatie: de site van Treehotel).

In welke van deze 5 treerooms zou jij wel een nachtje willen doorbrengen?