DIY: samen paaseieren verven met de kids

Hobby door Maj

Aankomend weekend is het Pasen en natuurlijk hoort daar een jaarlijkse traditie bij, namelijk paaseieren verven! Schilder ze in  alle kleuren van de regenboog, maak leuke figuurtjes en gebruik shiny glitters: 6x inspiratie om samen paaseieren te verven met de kids!

1. Glitter, glitter en nog meer glitter

Ben je ook zo dol op glitters! Deze shiny paaseieren zijn dan zeker een must om te maken. Heel simpel, breng eerst wat lijm aan op het ei en dompel ze vervolgens onder in de glitters. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en allerlei verschillende soorten pailletten en glitters gebruiken. Dat wordt één groot paasfeest!

    

2. Smileys

Hoe leuk zijn deze paasei smileys? Maak eerst het hele ei geel, zodat je daarna aan de slag kunt met het schilderen van de emoticons. Zoek online wat inspiratie op en schilder ze na op je paasei. Dat wordt zeker lachen, gieren en brullen tijdens het namaken van de gekste smileys!

    

3. Marmeren paaseieren

Je kunt paaseieren op zoveel verschillende manieren schilderen. Ga bijvoorbeeld voor deze mooie marmerlook! Hoe je dit doet? Maak eerst een badje met verschillende kleuren verf en ga met een satéprikker hierdoorheen. Leg de eieren in het mengsel en laat ze goed drogen. Klaar zijn je marmeren paaseieren, dat wordt een luxe ontbijtje!

    

4. Confetti paaseieren

Houd je van feestjes en vrolijkheid? Maak dan deze confetti paaseieren. Eigenlijk heel simpel: je verft met verschillende kleuren streepjes op de eieren. Et voilà, confetti paaseieren! Deze showstoppers staan super vrolijk op je mooi gedekte tafel voor de paasbrunch of het paasontbijt.

    

5. Verven met natuurlijke kleurstoffen

Maak van allerlei verschillende soorten groentes en fruit je eigen gemaakte verf! Duurzaam, goed voor het milieu en super leuk om zelf te maken. Je kunt bijvoorbeeld bieten, blauwe bessen en rode ui gebruiken. Nadat je de verf hebt gemaakt, ga je natuurlijk de eieren verven met je zelfgemaakte verf. Een hele leuke activiteit om te ondernemen voor of tijdens Pasen.

    

6. Lente eieren

Pasen valt natuurlijk in de lente en daarom des te leuker om lente eieren te maken. Versier de paaseieren met allerlei verschillende soorten bloemen, plantjes en andere voorjaars gerelateerde elementen, zoals bijtjes, lammetjes en (hopelijk) de zon! Van deze DIY paaseieren gaat iedereen zeker helemaal vrolijk worden.