De leukste DIY activiteiten rondom Pasen

Hobby door Maj

Pasen komt eraan en we verheugen ons enorm op leuke creatieve activiteiten. Gezellig om te doen met de kids, maar ook om zelf aan de slag te gaan is een feestje. Dus ook zo zin om vast bezig te gaan met het voorbereiden van Pasen? Versier de paastafel met deze leuke DIY activiteiten en doe lekker wat inspiratie op!

1. Maak paaseieren met marmer

Paaseieren maken van marmer is een makkelijke en leuke activiteit om te doen. Gebruik de kleuren die jij het mooist vindt voor je eieren. Maak een waterbadje met twee kleuren verf en ga met een cocktailprikkertje voorzichtig door de kleuren verf heen. Als het water een marmereffect krijgt, kan je de eieren een voor een in het mengsel dompelen. Laat ze daarna twee uur drogen en gebruik ze als decoratie in een vaas of schaal.

2. Decoratie maken voor Pasen

Ere zijn veel leuke ideeën om zelf paasdecoratie te maken. Zo kan je leuke paashaasmandjes maken of papieren paashaasjes. Lees hier hoe je stap voor stap deze decoratie zelf kan maken.

3. Paasboeket van crêpepapier

Om je paastafel op te fleuren, kan je een mooi paasboeket maken. Doe dit bijvoorbeeld met behulp van crêpepapier, zo kan je er extra lang van genieten. Je moet het even onder de knie hebben, maar de truc is om het papier te vouwen en verschillende kleurencombinaties te maken. Zo maak je een prachtig boeket om er de hele Pasen plezier van te hebben!

4. Paaseieren versieren

Bekijk hier de leukste manieren om je paaseieren te versieren. Denk aan confetti eieren, eieren met quotes of emoji eieren. Mega leuk om een middagje creatief te zijn en de paastafel mee te kunnen versieren. 

5. Paastafel dekken

Op de dag zelf wil je natuurlijk een mooi verzorgde paastafel hebben. Begin met het versieren van de paastafel door wat decoratie aan te schaffen. Bij verschillende winkels kan je voor weinig geld heel veel leuke decoratie kopen voor je paastafel. Denk aan versierde paastakken, kuikentjes, nep eieren, chocolade eieren, paashaasjes van chocolade, lint, bloemen en zo kan je nog wel even door. Als het maar een lente en vrolijke uitstraling heeft. Verder doen leuke servetten en mooi servies het ook altijd goed. Natuurlijk kan je ook Pinterest even doorspitten voor wat leuke inspiratie en ideeën.