5x de leukste decoraties voor een lege muur

Wonen door Michelle

Irriteer jij je ook zo aan een bepaalde muur in je huis, omdat deze er maar wat kaal uitziet? Dan is het een goed idee hier verandering in te brengen. Zo kun je een echte eyecatcher van de muur maken maar, als je het iets rustiger wilt houden kun je natuurlijk ook gewoon een paar accessoires of een schilderij aanschaffen. Met de onderstaande tips zorg je in ieder geval voor iets unieks!

Maak een moodboard

Misschien heb je weleens een moodboard op kantoor moeten gebruiken, maar je kan een moodboard ook zeker in je eigen huis gebruiken! Een moodboard is als het ware een verlengstuk van jouw eigen persoonlijkheid, en past dus perfect in je huis. Daarnaast is het ook nog eens leuk om te maken; dus pak al je knutselspullen, magazines en quotes bij elkaar en start met het maken van een moodboard die bij jou én je woonkamer past!

Presenteer je magazines

In bijna iedere huishouden zie je wel een plank aan de muur met wat planten of kaarsen erop, niet heel uniek dus. Maar wanneer je op die planken je magazines presenteert, wordt het al veel unieker! Ben je niet zo’n fan van magazines? Dan kan dit natuurlijk ook heel goed met boeken, platen of een aantal goede quotes.

Verf doet wonderen

Wil je die saaie, lege muur een echte boost geven, ga dan eens voor een mooi kleur verf. Wees hierbij niet te voorzichtig maar durf juist te experimenteren. Je kunt het in één kleur houden, maar je zou ook kunnen denken aan kleuren die in elkaar overlopen of stippen in verschillende kleuren.

Nieuwe schilderijen

Een schilderij is niet heel erg origineel want deze worden al eeuwenlang opgehangen. Maar als je kiest voor een originele print, kan dit de zaak veranderen. Denk bijvoorbeeld aan abstracte moderne kunst of kleurrijke foto’s maar ook schilderijen met een dierenprint of een skyline zijn mogelijk.

Vakantie accessoires

We doen het bijna allemaal als we op vakantie zijn; souvenirs kopen. Eenmaal thuis verdwijnen deze accessoires bijna altijd ergens in een doos op zolder en wordt er niet meer naar omgekeken. Door ze aan je muur op te hangen heb je én iets unieks, én de souvenirs zijn geen miskoop geweest!