Voor de vroege vogels: zo breng je vast de kerst in huis

Wonen door Maj

De winkels liggen vol met kerstspullen en de eerste huizen worden versierd. Ben jij ook zo dol op kerst en kan je niet wachten op de feestdagen? Dan is dit het moment om de kerstsferen alvast in huis te brengen. Wij houden van de vroege vogels en daarom geven wij je vast wat leuke inspiratie mee!

1. Kerstboom trends

Voor ons is het nooit te vroeg om de boom op te zetten! Maar voordat je kerstboom optuigt, is het natuurlijk wel leuk om te weten wat de belangrijke kerstboom trends zijn. Dit jaar kunnen de kerstballen niet gek genoeg. Op deze manier geef je een unieke en eigenzinnige uitstraling aan je kerstboom. Denk aan gekleurde kerstballen, kerstballen in de vorm van dieren, voedsel (pizza, suikerspin, popcorn), modeaccessoires en drankjes. Laat je creativiteit de vrije loop en maak een unieke boom. Ook de Scandinavische stijl wordt weer doorgevoerd in je kerstboom. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijk materialen, zoals hout, groene takken en dennenappels. Als je jouw huis nog meer wil versieren, passen leuke nepbontjes over de bank ook helemaal bij deze stijl. Wij zijn fan!

2. Vensterbank decoreren

Heb je een vensterbank in huis? Vergeet deze dan zeker niet om gezellig te versieren! Decoreer bijvoorbeeld wat nepsneeuw en hang wat leuke slingers langs het raam. Je legt bijvoorbeeld ook dennentakken in de vensterbank en versier het met verlichting en leuke kerstballen. Extra tip: mini kerstboompjes doen het ook heel goed in de vensterbank! Hoe cute is dat?

3. Kaarsen en lichtjes

Kaarsen mogen tijdens de kerstperiode niet ontbreken. Je kan zelfs een geurkaars neerzetten met een kerstgeur! Deze ruikt dan bijvoorbeeld naar dennen of kaneel. Zet wat leuke kandelaars en waxinelichtjes door het huis voor een extra cozy effect. Gezellige lichtjes in huis doen het ook altijd goed, ze maken de donkere dagen iets sfeervoller.

4. De ultieme kerst afspeellijst

Ben je gek op kerstmuziek? Maak dan de ultieme kerst afspeellijst! Deze luister je lekker tijdens het koken, als je thuiskomt van een lange werkdag of voordat je gaat slapen. Helemaal leuk, toch? Zorg er wel voor dat deze lang genoeg is, zodat je niet continu dezelfde liedjes voorbij hoort komen. En meezingen maar!

5. Tuin christmas ready maken

Het staat toch wel een stukje leuker als ook de tuin christmas ready is. Dit maakt de straat en het huis een stuk gezelliger. Zet wat leuke kerstbeeldjes neer, hang lichtjes op en zet de kaarsen ook buiten aan. Super cozy!