Ook zin om vroeg de kerstboom op te zetten? Bekijk hier de kerstboom trends!

Wonen door Maj

It’s beginning to look a lot like Christmas… de winkels liggen alweer vol met kerstspullen en de eerste kerstbomen worden opgetuigd. Voor ons is het nooit te vroeg om de boom op te zetten! Maar wat zijn eigenlijk de kerstboom trends dit jaar? Zet je favoriete kerstmuziekje maar aan en pak alle kerstballen erbij. Bekijk hier de kerstboom trends van 2023!

1. Gekke kerstballen

Dit jaar kunnen de kerstballen niet gek genoeg. Op deze manier geef je een unieke en eigenzinnige uitstraling aan je kerstboom. Denk aan gekleurde kerstballen, kerstballen in de vorm van dieren, voedsel (pizza, suikerspin, popcorn), modeaccessoires en drankjes. Laat je creativiteit de vrije loop en maak een unieke boom.

2. Winterse kleuren

Ben je toch op zoek naar een iets meer ingetogen boom? Dan zijn de winterse kleuren wellicht helemaal jouw ding. Blauwe en grijze kleuren doen het dan bijvoorbeeld erg goed in de boom. Blauw en grijs stralen elegantie uit en kunnen prachtig worden gecombineerd met zilver of kristal. Voeg wat leuke lichtjes toen en je kerstboom is af!

3. Natuurlijke tinten

Houd je van de natuur en aardse tinten? Ga dan voor groene kleuren in je boom, van zacht dennengroen tot warme bruine accenten. Voeg ook houten ornamenten toe en bijvoorbeeld dennenappelornamenten. Zo haal je als het ware de rust van het bos in huis.

4. Traditionele kerstdecoraties 

Houd je van nostalgie, warmte en de klassieke kerstkleuren? Dan is een kerstboom versierd met rode-en groene ornamenten, glinsterende kerstballen en zuurstokken de perfecte boom voor jou. Voeg leuke traditionele kerstdecoraties toe, zoals kerstsokken en koekjes. Noem deze trend traditioneel, klassiek, nostalgisch of gewoon kerstig: het is en blijft in ieder geval een van de gezelligste trends die nooit zal verdwijnen! Kerstmannetjes, notenkrakers, zuurstokken… super cozy!

5. Scandinavische kerst

Eigenlijk de Scandinavische stijl doorgevoerd in je kerstboom. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijk materialen, zoals hout, groene takken en dennenappels. Als je jouw huis nog meer wilt versieren, passen leuke nepbontjes over de bank ook helemaal bij deze stijl. Wij zijn fan!

Hoe verzorg je een kerstboom?

Wanneer jij er dit jaar al vroeg bij was met het binnenhalen van je kerstboom, ben je misschien bang dat er met de kerstdagen zelf niet veel meer van over is. Je kerstboom heeft tenslotte ook verzorging nodig. Gelukkig hebben wij wat handige verzorgtips zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw boom. Hier lees je alle tips en tricks!