Je huis Sinterklaas-proof maken? Zo doe je dat

Wonen door Maj

Ben jij ook helemaal in de feeststemming en heb je ongelofelijk veel zin in de holly jolly decembermaand? Dan komen deze tips zeker van pas! Maar voordat we de kerst in huis halen, maken we eerst het huis Sinterklaas-proof. 5 december is het namelijk zo ver en houden we massaal pakjesavond, wel belangrijk dus dat je woonkamer er gezellig en feestelijk uitziet. Op zoek naar leuke inspiratie? Zo doe je dat!

1. Sinterklaas DIY ideeën

Hij komt, hij komt... de Sint is weer in het land: dé leukste tijd van het jaar voor de kids! Sinterklaas is altijd een gezellige periode om samen met de kinderen te knutselen. Want zeg nou eerlijk, zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst om te krijgen. Van creatieve knutselwerkjes tot aan leuke Sinterklaas baksels. Knutsel bijvoorbeeld je eigen schoorsteen, waar de Sint en Pieten cadeautjes voor de kinderen neerleggen! Vergeet natuurlijk niet de wortel voor het paardje... Hoe leuk om dit tijdens de Sinterklaas periode in de woonkamer te hebben staan?

2. Sinterklaas baksels

Pepernoten, speculaas en taaitaai: het hoort er allemaal bij op pakjesavond. Zet al het lekkers leuk neer op tafel en geniet! Wij delen onze favoriete Sinterklaas recepten.

Dit heb je nodig voor de lekkerste pepernoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 125 gram ongezouten boter
  • 5 eetlepels volle melk

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  2. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, bakmeel en het zout goed door elkaar. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de melk toe, Maak er een mooi en soepel deeg van.
  3. Snijd het deeg in 4 stukken en maak er 4 lange rollen van van ongeveer 1 centimeter dik.
  4. Snijd de rolletjes nu in stukjes van ongeveer 1 centimeter en rol deze tot balletjes. Leg deze op een bakplaat en druk ze een beetje plat.
  5. Bak de pepernoten in 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
  6. Even laten afkoelen en je kan genieten van je zelfgemaakte pepernoten.

Dit heb je nodig voor speculaas croissants

  • Croissantdeeg uit blik
  • 14 Speculoos koekjes
  • 6 tl karamelpasta
  • 1 ei

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Ondertussen rol je het croissantdeeg uit. Zorg ervoor dat je 6 driehoeken hebt en trek deze nog iets uit elkaar. Op ieder stukje deeg leg je vervolgens 2 Speculoos koeken. Verdeel hierna de karamel over de koekjes en rol de croissants op.
  3. Leg de croissants op de bakplaat en kluts het ei. Hier bestrijk je de croissants mee. De laatste twee koekjes verkruimel je en verdeel je over de croissants.
  4. Bak de croissants nu af volgens de bereidingswijze op de verpakking.

3. Decoratie

Versier het huis met leuke decoratie, zoals Sinterklaas slingers, chocoladeletters, Sinterklaas -en pietenpoppetjes en jutezakjes. Ook kun je raamstickers op de ramen plakken, zo zie je ook vanaf buiten al hoe Sinterklaas-proof het bij jullie thuis is!