Hoe verzorg je een kerstboom? Met deze tips blijft hij langer mooi

Wonen door Chloe

Wanneer jij er dit jaar al vroeg bij was met het binnenhalen van je kerstboom, ben je misschien bang dat er met de kerstdagen zelf niet veel meer van over is. Je kerstboom heeft tenslotte ook verzorging nodig. Gelukkig hebben wij wat handige verzorgtips zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw boom.

Water geven

Net als de andere planten in huis, heeft ook je kerstboom water nodig. Heeft de kerstboom een kluit? Zorg dan voor een pot waar de boom genoeg ruimte in heeft en houdt de grond ten alle tijden vochtig. Een boom die binnen staat heeft zo een liter per dag nodig. Ook als je boom geen kluit heeft moet je hem water geven. Daarvoor heb je de speciale standaarden voor kerstbomen waar je ook een laag water in kunt doen.

Breng de boom niet gelijk naar binnen

Heb jij nog geen kerstboom gehaald? Let dan even op. Ondanks dat je natuurlijk niets liever wilt dan direct de boom optuigen en versieren zodra je van het tuincentrum komt, kan je beter nog even wachten. Je moet de boom namelijk eerst even laten wennen voor je hem naar je warme woonkamer haalt. Zet hem daarom eerst even een paar dagen in de schuur of in de hal. Op deze manier voorkom je uitdroging en naalduitval.

De juiste plek

Een kerstboom is niet echt gek op warmte. Zet hem daarom niet op een hele warme plek in huis zoals de verwarming. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de boom snel uitvalt en lelijk wordt. Ook zijn kerstbomen niet opgewassen tegen tocht. De beste plek in huis is op een lichte plaats, zonder direct zonlicht.