De leukste DIY’s voor kinderen in de zomervakantie

Hobby door Sandra E

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Een tijd van gezellig samen zijn, uitstapjes en vooral leuke dingen doen. En tijdens de regendagen natuurlijk lekker knutselen. In dit artikel hebben we 5 leuke DIY’s die je met je kinderen kunt doen in de zomervakantie. Heel veel knutselplezier gewenst!

1.IJsjes knutselen

In de zomer horen natuurlijk veel ijsjes.Veel ijsjes eten en het is ook heel leuk om ijsjes te knutselen. Er bestaan verschillende manieren maar deze ijsjesslinger van pompons zijn erg leuk en makkelijk om te maken. Op de website van Growinuplabel.com vind je een uitgebreid beschrijving.

2. Zomerschilderij van pasta

DIY's zomer kinderen

Pasta is een leuke en goedkope manier om prachtige kunstwerken mee te maken.  Dit zomers schilderijtej is gemaakt van bloemen en vlinders. Op de foto is gebruik gemaakt van een fotolijst maar je kun ook heel goed een canvasdoek gebruiken.

Dit heb je nodig:

-Spaghetti, macaroni, penne en pastavlinders

-Canvasdoek of een (foto/schilderij) lijstje

-Hobbyverf

-Lijm

-Stevig gekleurd papier

-Glitterlijm

Zo maak je het pasta schilderij:

1. Bedenk eerst wat je wilt maken en leg dit uit op het papier of de canvas.

2. Leg de pastastukjes die je een kleurjte wilt geven op een vel papier en verf ze in de gewenste kleuren en laat drogen.

3. Is de pastat droog dan lijm je ze op het canvasdoek of op stevig papier.

4. Eventueel kun je de pasta nog versieren met glitter. 

3. Zomers flamingo van strijkkralen

Strijkkralen zijn een leuke manier om mee te knutselen, je kunt er een ketting of armband mee maken maar ook leuke zomerse figuren zoals een flamingo, meloen of ananas die je bijvoorbeeld als sleutelhanger kan gebruiken. Op het Internet zijn genoeg zomerse patronen te vinden voor het ontwerpen van leuke strijkkraalfiguren.

4. Schelpenketting

Schelpen gezocht tijdens een dagje strand en liggen ze nu maar te verstoffen? Maak er samen een mooie schelpenketting van. IN deze blog lees je hoe je dit doet. 

5. Knutselen met ijsstokjes

IJsstokjes zijn ook ideaal om mee te knutselen. Vaak kun je bij de hobbywinkel pakjes met kant en klare ijsstokjes kopen. In dit filmpje zie voorbeelden wat je zoal kunt maken. Laat je fantasie de vrije loop, pak de glitters en verf erbij en maak geweldige kunstwerken van ijsstokjes.

 

.