Deze accessoires zijn een musthave in je slaapkamer

Wonen door Maj

De slaapkamer is een belangrijke plek in het huis, doordat je hier een goede nachtrust en vooral ontspanning wilt ervaren. Goed dus om hier je eigen plekje van te maken door de kamer op te fleuren met mooie accessoires. Wij delen hieronder de leukste musthaves voor in je slaapkamer.

1. Wanddecoratie

Wanddecoratie geeft je slaapkamer een opvallende touch en net even wat meer gezelligheid. Ga voor een toffe poster, een mooi schilderij of je favoriete foto's. Daarnaast kan je ook een mooie rotan spiegel of een leuk kastje aan de muur ophangen met wat leuke decoratie.

2. Sierkussens en plaids

Sierkussens maken je bed meteen af en geven meer karakter aan de ruimte. Ga voor een leuk printje of juist een mooi effen exemplaar. Je kan in de winter ook nog een plaid over je bed heen leggen, die mooi past bij het interieur van je slaapkamer. Geeft meteen wat extra sfeer, maar ook heerlijk tijdens de koudere nachten. 

3. Beddengoed

Ook beddengoed is belangrijk voor de uitstraling van je slaapkamer. Ga je voor een effen kleur of juist een mooie print? Zorg in ieder geval dat alles past bij elkaar en één geheel vormt. 

4. Vloerkleed

Een vloerkleed geeft een warme look aan je slaapkamer. Naast dat het heel fijn is aan je voeten, ziet het er ook sfeervoller uit. Leg een leuk rond rotan vloerkleed neer of juist een hoogpolig fluffy kleed die een groot deel van je kamer bedekt. Kijk wat past bij jouw kamer en interieur. 

5. Planten

Planten halen koolstofdioxide uit de lucht, waar ze overdag zuurstof van maken. Naast dat ze dus een functionele werking hebben, staat het ook gewoon erg leuk in je slaapkamer. Een leuke bananenplant of klein vetplantje zullen zeker niet misstaan!

6. Kaarsen en geurstokken

Voor wat sfeer en een wellness gevoel kan je wat lekkere geurkaarsen neerzetten. Steek ze aan voor het slapengaan, tijdens het relaxen of het klaarmaken. Dit geeft een gevoel van rust en staat meteen gezellig. Daarnaast zorgt een geur diffuser voor een prettige geur in je kamer, wat ook niet geheel onbelangrijk is.