Zo bespaar je meer ruimte in en rondom het huis

Wonen door Maj

Niet iedereen heeft genoeg ruimte in en rondom het huis en het liefst willen we natuurlijk al onze spullen een mooi plekje geven. Het kan erg frustrerend zijn als dit je niet lukt en het een rommeltje in huis wordt. Wij zullen je een handje helpen en hebben een aantal slimme tips en trucs voor je op een rij gezet!

1. De wanden gebruiken

Maak vooral gebruik van de wanden, zodat je niet alles op de vloer kwijt hoeft. Bevestig bijvoorbeeld planken aan de muur of kleine ladekastjes. Zo werk je meer de lucht in en benut je deze ruimte ook optimaal. Ook kan je er leuke accessoires en decoratie op kwijt. Hoe leuk is dat!

2. Tv aan de muur hangen

De televisie kan je natuurlijk kwijt op een tv-meubel, maar je kunt hem ook aan de muur hangen. Je kunt de ruimte eronder dan voor andere doeleinden gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een leuk kastje met veel opbergruimte. Je kunt dan op het kastje leuke accessoires decoreren in plaats van een tv die alle ruimte inneemt.

3. Schuifdeuren gebruiken

Schuifdeuren zijn echt mega handig als je ruimte wilt besparen. Het handige hiervan is dat de deur niet naar binnen of buiten opengaat, waardoor je meer ruimte hebt voor je meubels. Je hoeft dan dus geen rekening te houden met een deur die open of dicht moet qua ruimte. Je kunt gaan voor een glazen, houten of bijvoorbeeld brocante schuifdeur. Ze zijn er in allerlei verschillende stijlen die bij jouw interieur past.

4. Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn dé oplossing. Ga voor een bankje dat tevens dienst als opberger of een bed waar lades onder verstopt zitten. Ook opklap- of uitklaptafels zijn ideaal om ruimte te besparen in je huis. Er zijn veel verschillende designs te koop, waardoor deze altijd passen bij je inrichting.

5. Ruimte onder de trap

Vaak heb je onder de trap nog een ruimte of trappenkast zitten. Je kunt van deze ruimte ook zeker goed gebruik maken. Maak hier bijvoorbeeld je werkplek van door een bureautje te plaatsen of gebruik de ruimte op een andere handige manier.

6. Buitenruimte

Het kan zijn dat je veel ruimte over houdt in je tuin en je hier niet optimaal gebruik van maakt. Kijk eens of je een tuinhuisje kunt plaatsen en hier een opslagruimte of juist gezellige zithoek kunt creëeren. Wel zo handig als je de ruimte hebt om deze ook te gebruiken!

7. Werk de hoogte in

Probeer zoveel mogelijk de hoogte in te werken in plaats van het heel vlak te houden. Dit geeft vaak ook een mooier effect en zorgt voor veel ruimtebesparing. Denk na over eventuele mogelijkheden, zoals hoge kasten of planken en vergeet niet: creativiteit is key.