Binnen no-time een opgeruimd huis!

Wonen door Djamila

Niet het meest leuke klusje in huis… opruimen. Maar helaas moet dit gebeuren en als het huis weer heerlijk opgeruimd en netjes is zijn we ook weer helemaal blij. Om lekker te kunnen ontspannen in huis is het belangrijk dat je woning er verzorgd bijstaat. In deze blog lees je daarom hoe jij zo efficiënt mogelijk kunt opruimen, zodat je genoeg tijd overhoudt voor de leukere dingen.

#1. De 1-minuut-regel

De eerste tip is niet lastig en je hoeft hier zeker niet de hele dag voor vrij te houden. Deze regel zit namelijk zo: alles wat maar één minuut kost, kun je direct doen. Denk hierbij aan het ophangen van jassen, wegleggen van je schoenen of het opruimen van een boek dat je op tafel hebt gelegd bijvoorbeeld. Het lijken hele kleine taken, maar je zal zien dat wanneer je deze spullen opruimt, het direct rustiger zal ogen.

#2. Less is more

Minimaliseer de rommel in jouw huis. Gebruik je veel items niet en staan ze eigenlijk maar in de weg? Zorg er dan voor dat je goed gaat uitzoeken wat je niet weg wil doen en wat wel. Breng de spullen die je niet meer wil naar de kringloop en de tip is om erg kritisch te kijken naar wat er weg kan. Laat alles door je handen gaan, maar bedenk ook: ga je het echt missen als je het niet meer in huis hebt staan? Less is more, hierdoor blijft het lekker opgeruimd en netjes in huis.

#3. Een beetje hulp

Niets is fijner dan binnen enkele minuten een opgeruimd huis toch? Dit klinkt als een sprookje natuurlijk. Niets is minder waar, want met behulp van een elektrische dweil wordt dit werkelijkheid. Kies voor de beste elektrische dweil in huis, zodat jouw woonkamer binnen een paar minuten helemaal schoon is (en jij er niets aan hoeft te doen!).

#4. Focus

We zijn al snel geneigd om van alles schoon te gaan maken in huis. Vaak zien we tijdens het schoonmaken weer iets anders en beginnen we daaraan. Hierdoor wordt het een chaos en kom je steeds niet toe aan hetgeen dat belangrijk is en prioriteit heeft. Zorg er daarom voor dat je de focus legt op de gebieden die snel rommelig worden in huis. Dit zijn meestal plekken, zoals de eetkamer, keukenaanrecht en de hal.

Afbeelding met meubels, overdekt, muur, vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Met deze tips kun je hopelijk aan de slag, zodat het opruimen en schoonmaken van je huis piece of cake wordt! Niet alleen een elektrische dweil gaat je helpen in huis, want wat dacht jij van alle dierenharen bijvoorbeeld? Kies daarom voor de beste robot stofzuiger dierenharen. Hierdoor weet je zeker dat je huis er lekker fris bijstaat.