Zo maak je zelf de leukste sleutelhangers

Hobby door Maj

Sleutelhangers zijn niet alleen super handig als hulpmiddel om je sleutel terug te vinden, maar ook een aanwinst om je bos er net even wat leuker uit te laten zien. Er zijn natuurlijk veel leuke exemplaren te koop, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Wij helpen je graag een handje op weg, want zo maak je zelf de leukste sleutelhangers!

1. Sleutelhanger maken van fimoklei

Fimoklei is al jaren populair en hoe leuk is het om hiervan zelf sleutelhangers te maken? Je kunt allerlei figuurtjes maken en zelfs de initialen van je eigen naam erin zetten. Zo krijg je echt een gepersonaliseerde sleutelhanger. Dus, snel aan de slag met deze toffe DIY! Ook super leuk om cadeau aan iemand te doen, zo heb je echt een origineel cadeau waar zeker veel moeite in is gestoken.

2. Sleutelhanger met kralen

Deze leuke sleutelhanger is makkelijk te maken en helemaal aan te passen naar jouw stijl. Kies eerst kralen uit met kleuren waar jij dol op bent en begin dan met het maken van deze ibiza stijl sleutelhanger! Wij zijn fan.

3. Lotus sleutelhanger

Ben je gek op de lotusbloem? Dan is deze sleutelhanger wat voor jou! Super leuk om je sleutelbos op te fleuren met deze zelfgemaakte sleutelhanger.

4. DIY sleutelhanger met nagellak

Het kan dus echt: zelf een sleutelhanger maken met nagellak. Via deze DIY vind je alle stappen één voor één goed uitgelegd om de leukste sleutelhanger met houten balletjes te maken. Let's go!

5. Sleutelhanger van strijkkralen

Super leuk voor de kids: deze sleutelhangers gemaakt van strijkkralen. Erg makkelijk om te maken en gegarandeerd veel maak plezier met de kinderen (en natuurlijk voor jezelf)! Van hangers met fruit eraan tot aan je lievelingsdier, je kunt alle kanten op met deze sleutelhanger gemaakt van strijkkralen.

6. Sleutelhanger met naam

Het kan eigenlijk niet persoonlijker dan een sleutelhanger met je eigen naam eraan. Zo weet iedereen dat de sleutelbos bij jou hoort en jij de eigenaar bent van de sleutels. Zeker een must aan je sleutelbos!

7. Gelukspoppetjes

Gelukspoppetjes zijn bijna altijd handgemaakt en zorgen voor geluk op het gebied van gezondheid, liefde of andere goede wensen.  Ideaal dus om deze aan je sleutelbos te hebben hangen voor als je onderweg bent. Ook een heel mooi gebaar om aan iemand te geven voor een dosis geluk in het leven!

Bekijk hier ook hoe je zelf een eigen sleutelrekje maakt.