Zo maak je jouw balkon summerproof

Wonen door Maj

Heb je een gezellig balkon bij je huis? Tijd om deze weer helemaal summerproof te maken, zodat je de hele zomer lekker buiten kunt vertoeven. Van lekker zonnen met de benen omhoog tot een boekje lezen in je favoriete stoel, met deze tips ga jij optimaal genieten van je fijne buitenplaatsje!

1. Maak je eigen palletbank

Het mooie weer komt eraan en we willen graag weer lekker buiten zitten. Een fijne loungebank komt daarbij wel van pas. Als jij opzoek naar de perfecte bank voor in je tuin of op je balkon, lees dan hier hoe je deze zelf maakt. Yes, je leest het goed. Met dit stappenplan maak je binnen no time een mooie buitenbank van pallets.

2. Kussens en kleden

Om het buiten een beetje gezelligheid te geven, zijn kussens op je bankje en kleden voor als het afkoelt in de avond erg fijn. Het zit een stukje lekkerder en het staat ook meteen wat sfeervoller!

3. Zitzakken

Ben je niet zo van een bank? Dan zijn zitzakken op je balkon de oplossing! Hier kun je lekker in wegduiken als je een boek wilt gaan lezen of even een middagdutje wilt doen. Nog een tip, want een hangmat kan ook echt heerlijk zijn om in te bungelen en te relaxen vanaf je balkon.

4. Sfeerverlichting

Sfeerverlichting mag niet ontbreken. Hang wat leuke lampjes op of maak het gezellig met lampionnetjes. Dit kan echt heel veel doen voor de sfeer op je balkon.

5. Planten en bloemen

Een beetje kleur en groen creëer je met schattige bloemen en planten. Zorg er wel voor dat ze buiten kunnen staan en tegen zonlicht kunnen!

6. Vloerkleed 

Nu zul je denken; huh een vloerkleed op je balkon? Er bestaan genoeg leuke vloerkleden die je buiten kunt neerleggen, dit maakt het net even wat huiselijker op je balkon. Denk bijvoorbeeld aan een rotan vloerkleed of laagpolig gekleurd vloerkleed. Enig!