De leukste podcasts voor interieurliefhebbers

Wonen door Lien

Ben jij gek op alles rondom binnenhuistrends en woonstijlen? Dan zijn deze luistertips helemaal voor jou bestemd. Hieronder vind je een lijstje van podcasts waarin interieur en verhalen samenkomen. Ze vormen een bron van inspiratie vormen voor echte interior lovers.

Podcast: Duchess

Duchess gaat over de meest indrukwekkende, historische huizen van Groot-Brittannië. Verwacht uitvoerige beschrijvingen van imponerende kastelen, landhuizen en paleizen. Zeker het luisteren waard als je fan bent van vintage interieur en geschiedenis.

Podcast: Dear Alice

Hierin wordt alles wat met interieur te maken heeft besproken. Geen ingewikkelde termen, maar toegankelijke gezelligheid. Luisteren naar deze gesprekken voelt als een kop thee drinken met je vriendinnen en ondertussen op de hoogte worden gebracht van de laatste binnenhuistrends.

Podcast: Stijlcast

In dit luistermateriaal van Nederlandse bodem komt werkelijk alles aanbod: van styling tot design. Host Marjolijn voert persoonlijke gesprekken met toonaangevende mensen uit de interieurbranche. Dit levert bijzondere interviews op. Misschien is jouw favoriete ontwerper al geïnterviewd in één van de afleveringen.

Podcast: The Great Indoors

Als je meer wilt horen over actuele interieurtrends, dan is The Great Indoors een aanrader. Er is zelfs een rubriek genaamd ‘design crime’, waarin de hosts bespreken wat je dit jaar echt niet meer in je huis kunt hebben staan. Zo ben je ook weer op de hoogte van trends die inmiddels zijn vergaan.

Podcast: Bauhaus

Een leerzame luistertip over de Bauhaus-periode: een stroming die tot heden de architectuurwereld enorm inspireert. Bauhaus was een school voor vormgeving in de Duitse stad Weimar. De afleveringen barsten van de historische verhalen over deze wereldberoemde stijl.

Podcast: De Interieur Club

Ben jij een interieurprofessional? Dan is De Interieur Club absoluut voor jou bestemd. In iedere aflevering staat een andere gast centraal. Het doel is om iedereen die werkzaam is in de interieurwereld te helpen aan het verbeteren van z’n eigen kennen en kunnen. Dit in de vorm van coachingtrajecten, masterclasses en cursussen. Een leerzame luistertip die je helpt om je verder te ontwikkelen op stylingbebied.

Welke ga jij als eerste beluisteren?

Ook interessant: overweeg je een visgraatvloer? Dit moet je weten