Overweeg je een visgraatvloer? Dit moet je weten

Wonen door Lien

Het is een populaire trend: de visgraatvloer. Je ziet ‘m al in veel huiskamers shinen en dat is niet voor niks – het is zowel casual als chic. Hieronder lees je wat je zoal moet weten voordat je een visgraatvloer aanschaft.

Welke soorten zijn er?

Je kunt kiezen uit een ‘klik’-variant of eentje met lijm. Het mooiste resultaat heb je bij die laatste, met lijm dus. Belangrijk hierbij is dat je een egale ondergrond in je huis hebt. Wil je voor de lijmvloer kiezen? Dan is het dus een vereiste om een goede ondergrond te hebben met een mooie afwerking. Deze variant zorgt voor een betere vloerverwarming, dus dat is dan mooi meegenomen! Kies je liever voor de klikvloer? Deze is makkelijker te leggen, dus praktischer. Een egale ondergrond is bij deze optie niet een vereiste. Verder is de klikvariant over het algemeen veel goedkoper. Ideaal voor als je niet te veel wilt uitgeven aan een nieuwe vloer. Je kunt ‘m ook zo meenemen bij een verhuizing. Kortom: de klikvloer is een stuk praktischer. Echter lever je daarvoor wel een strakke afwerking in. Het is dus maar net wat je belangrijk vind. Een kwestie van afwegingen maken!

Hoeveel kost een visgraatvloer?

De prijzen lopen enorm uiteen, dus er zijn goedkopere en duurdere opties. Mocht je er eentje met twee nullen per m2 uitgekozen hebben, dan is die prijs wat aan de hoge kant en kan het gunstig zijn om nog even naar andere mogelijkheden te kijken. Er zijn genoeg diverse vloeren te vinden in allerlei prijsklassen. Een goedkopere versie is ook niet per se van slechtere kwaliteit, dus het kan prima zijn om niet te veel aan zo’n vloer uit te geven. Waar de kwaliteit vooral vanaf hangt is dus het type vloer wat je kiest, zoals de verschillen tussen klik en lijm.

Wat zijn de nadelen van een visgraatvloer?

Een nieuwe verandering aan je interieur aanbrengen? Vaak denk je hier eerst goed overna. Je gehele vloer vervangen kost nou eenmaal tijd en geld, dus dit doe je het liefst in één keer goed. Het laten zetten van een visgraatvloer kan prachtig staan, maar heeft natuurlijk ook zo z’n nadelen. Allereerst: het heeft misschien niet het effect waar je op had gehoopt. Het heeft een druk motief en het is maar net hoe dat in jouw interieur past. Het beste style je ‘m dan ook in combinatie met serene meubels en minimalistische details. Een ander nadeel is dat de vloer immens populair is. Mocht je op zoek zijn naar een authentiek, uniek interieur, dan is een ander design misschien meer iets voor jou.

Ook interessant: trucjes om je gelukshormonen een boost te geven