Dit zijn de hipste vloeren van dit moment

Wonen door Redactie Welke

Toe aan een renovatie van de bestaande vloer in huis? Je hebt tegenwoordig keuze uit tal van verschillende soorten vloeren. Kijk bijvoorbeeld eens naar een gevlinderde betonvloer, een moderne gietvloer of een vloer van PVC. De diversiteit aan mogelijkheden maakt het voor veel mensen niet eenvoudiger om een geschikte vloer te vinden. Ga je voor een relatief industrieel model vloer, of geef je de voorkeur aan de warme uitstraling van een houten look? Niet alleen je persoonlijke smaak speelt mee; kijk ook naar de verwachte belasting van de vloer. In een huishouden met jonge kinderen wordt een vloer over het algemeen op andere wijze belast, dan in een huishouden met twee volwassenen. Denk aan het speelgoed waarmee men dagelijks over de vloer kruipt, of denk aan het glas drinken dat regelmatig op de vloer belandt. Het zijn factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe vloer.

Verschillende moderne vloeren voor woningen

De gevlinderde betonvloer en gietvloer werden al genoemd als opties voor de vloer binnen jouw woning. Een alternatief voor deze modellen vloeren is een troffelvloer. De troffelvloer heeft een fijne textuur, wat voortkomt uit het gebruik van een combinatie van grind en kunsthars. Deze combinatie maakt dat de vloer zeer duurzaam, slijt- en krasvast is. Niet alleen bij het gebruik van dit type vloer binnen een woning profiteer je ervan; de troffelvloer wordt ook veel gebruikt binnen bedrijfspanden. 

Gebruik van duurzame vloeren binnen bedrijfspanden

Binnen bedrijfspanden, winkels en werkplaatsen worden vloeren dagelijks intensief belast. Het maakt de kans relatief groot, dat een vloer hier op hoog tempo slijt wanneer deze van onvoldoende kwaliteit is. Het maakt de keuze voor een troffelvloer een interessante; de toplaag van deze vloeren is zeer sterk. Overigens heeft men bij het gebruik van een troffelvloer verschillende opties. Zo kan ook gekozen worden voor een toepassing met polyurethaan, of bijvoorbeeld met acrylaat. Een aanbieder van deze vloeren kan je hier meer over vertellen, op basis van de eisen die je aan een nieuwe vloer stelt. 

Combineer de nieuwe vloer met vloerverwarming

Eerder in dit artikel werden verschillende factoren genoemd, die invloed kunnen hebben op de keuze die gemaakt wordt bij het selecteren van een nieuwe vloer. Houd hierbij ook rekening met een mogelijke combinatie met vloerverwarming. Iets waar binnen steeds meer huishoudens voor wordt gekozen. Vloerverwarming vergroot niet alleen het wooncomfort in huis, maar zorgt er daarnaast voor dat ruimtes op een geleidelijke, duurzame wijze verwarmd worden. Niet ieder type vloer is even geschikt voor de combinatie met vloerverwarming. Het geldt onder meer voor een klassieke houten vloer. Dit type vloer is eigenlijk te dik voor een combinatie met vloerverwarming; eerst zal het hout verwarmd moeten worden, alvorens de temperatuur in de ruimte zelf stijgt.