Smalle hal groter laten lijken: 6 tips

Wonen door Lien

Een smalle hal kan lastig zijn om in te richten, niet alleen vanwege de oppervlakte maar ook omdat je er vaak best wat spullen in kwijt moet. Met deze tips zorg jij voor een optisch grotere hal.

Een spiegel doet wonderen

Een spiegel toevoegen is een simpele en effectieve manier om wat meer optische ruimte te creëren. Door het spiegelbeeld lijkt jouw hal een stuk groter. Zo’n spiegel weerkaatst het licht, wat ook toevoegt aan de ruimtelijkheid van je gang. En: hoe groter de spiegel, hoe groter het effect.

Het plafond in dezelfde kleur

Door het plafond in dezelfde kleur te laten overlopen, creëer je meer eenheid en een ruimtelijker geheel. Je verkleint als het ware het contrast. Deze manier vergt wel wat tijd, want het betekent dat er geschilderd moet worden!

Zoveel mogelijk licht

Goede verlichting laat een hal optisch groter lijken. Je kunt hierbij denken aan het toevoegen van meerdere lichtbronnen vanuit verschillende hoeken. Ook een staande lamp gericht naar het plafond laat de ruimte verruimen. Er zijn genoeg manieren om met kunstmatig licht aan de slag te gaan. Daglicht dat naar binnen valt doet natuurlijk ook al een hele hoop.

Licht kleurgebruik

Een donkere ruimte oogt vaak sfeervoller en intiemer, maar helaas ook veel kleiner. Kies daarom voor lichte kleuren. Deze reflecteren het daglicht, waardoor je hal al snel ruimtelijker lijkt. Vaak wordt de vloer hierbij vergeten. Kiezen voor een lichte vloer helpt ook enorm aan het verruimen van de gang.

Een kapstok aan de wand

Een staande kapstok heeft een chique uitstraling, maar laat de ruimte optisch verkleinen. Het neemt veel ruimte in en laat de hal er propperig en vol uitzien. Kies daarom voor een kapstok aan de muur. Een wandkapstok benut de hoogte en zorgt op die manier voor een ruimtelijker geheel. Het meest effectief is een platte kapstok met haakjes.

Bewaar hier niet te veel

De hal wordt al gauw een verzamelplek voor van alles en nog wat. Een handige manier om deze ruimte te ontspullen, is om in de winter je zomerjassen op zolder te bewaren (of ergens anders) en in de zomer juist weer je winterjassen op te bergen. Schoenen zou je ook op een andere plek kunnen bewaren, zoals bijvoorbeeld je slaapkamer. Dit is vooral een handige tip voor de echte shoelovers met een grote verzameling. Door deze ergens anders te bergen, laat je de vloer meer vrij. Dit voegt natuurlijk enorm toe aan het optisch groter lijkende effect.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor het inrichten van je hal of een andere smalle ruimte. Good luck!