Een diner gepland? Zo maak je jouw eigen servetringen

Hobby door Maj

Pasen komt eraan, dus tijd om je voor te bereiden op een mooi gedekte tafel! Hoe leuk is het om je tafel op te fleuren met mooie zelfgemaakte servetringen? Het maakt je tafeldekking gegarandeerd helemaal af. Dus als jij van plan bent om een diner te organiseren, dan is deze DIY zeker wat voor jou.

Dit heb je nodig

  • Kleine stukjes leer
  • Aluminium liniaal
  • Stanleymes
  • Perforator
  • Gouden rivets 10×5 mm 

 Zo maak je jouw eigen servetringen

  1. Kies eerst mooie stukjes leer uit, hierbij maakt de dikte niet veel uit. Dikker leer zorgt voor een stoere uitstraling en dun leer is wat meer verfijnd. Verder kan je een kleur kiezen die jij mooi vindt en de gewenste structuur heeft. 
  2. Snijd stroken leer van ongeveer 3 cm breed. De lengte kan je zelf bepalen, als ze maar om jouw bijpassende servetten passen. Doe dit met een stanleymes, zodat je goed door het leer kan heenkomen. De uiteinden kan je rond, recht of schuin afsnijden, het is maar net wat jij mooi vindt.  
  3. Vervolgens maak je met een perforator gaatjes in beide uiteinden, doe dit op precies dezelfde plek aan beiden kanten. Vouw de uiteinden samen, zodat je uiteindelijk de gouden rivets erdoorheen kan schroeven. 
  4. Je tafel is helemaal af met deze prachtige zelfgemaakte servetringen. Combineer ze met mooie linnen servetten voor een elegante look. Tijd voor een lekker diner, eetsmakelijk!