Waarom de juiste verlichting in je interieur belangrijk is

Wonen door Maj

Verlichting in je interieur heeft veel invloed op de sfeer in huis. Toch heeft licht soms ook een andere functie dan alleen sfeer creëren. Wij leggen je uit welke verschillende soorten licht er zijn en waarom de juiste verlichting in je interieur belangrijk is.

Koud licht 

Koud licht is vooral handig als het functioneel moet zijn. Het heeft een heldere uitstraling en verlicht de ruimte perfect als je geconcentreerd bezig moet zijn of dingen goed moet kunnen zien. Een leeslamp met koud licht is erg fijn, maar ook als je een kantoorruimte of studiekamer thuis hebt is dit licht perfect. Ideaal dus als je productief moet zijn, omdat dit licht dicht in de buurt komt van daglicht.

Warm licht 

Een gezellige sfeer in huis creëer je met warmer licht. In de woonkamer of de slaapkamer is dit licht fijn, omdat je deze ruimtes een gemoedelijke en warme uitstraling wilt geven. Er zijn verschillende soorten warm licht en het is goed om te kijken welk soort het beste past in jouw woonkamer en slaapkamer. Leuk om te spelen met licht en knusse hoekjes in een ruimte te vormen. Ook in de badkamer geeft warm licht een ontspannend effect. Ga voor een mooie lamp die perfect past bij jouw interieur of maak zelf een leuke romantische bollamp bijvoorbeeld.

Buitenverlichting

Niet alleen in huis, maar ook buiten kan je kiezen tussen functioneel en gezellig licht. Functionele verlichting is handig in je tuinhuisje of op de oprit als je genoeg moet kunnen zien als je bijvoorbeeld in het donker thuis komt. Warm licht is fijn als je nog even wilt nagenieten in je tuin op een zomeravond. Licht heeft dan veel impact op de sfeer. Buiten is het ook leuk om een lichtsnoer of lampionnen op te hangen voor een extra cozy effect.