5 planten die iedereen in leven kan houden

Wonen door Chloe

Ben jij gek op planten, maar heb je moeite om ze in leven te houden? Dan wil je niet steeds nieuwe te moeten kopen. Niet alleen is dat een dure hobby, het is natuurlijk ook hartstikke zonde om steeds planten weg te gooien. Gelukkig zijn er ook planten die weinig liefde nodig hebben. Deze 5 planten kan ook jij in leven houden.

Aloë vera

Deze plant is mega sterk en niet kapot te krijgen. De woestijnplant heeft weinig aandacht en verzorging nodig en dat maakt hem perfect voor mensen zonder groene vingers. In de zomer kan je deze plant zelfs buiten zetten. 

Cactus

Een andere woestijnplant die super makkelijk in onderhoud is, is natuurlijk de cactus. Deze is bijna overwoestbaar en daarom perfect als jij niet met planten om kan gaan. De cactus kan je weken vergeten en hij zal nog overeind blijven staan.

Yucca

Wil je een wat grotere plant in huis? Dan is de Yucca perfect voor jou. Grote kamerplanten zijn vaak erg prijzig en dus is het zonde als deze na een paar weken al het lootje legt. Een Yucca is dan de perfecte kamerplant om je interieur mee op te fleuren, aangezien deze weinig water en verzorging nodig heeft.

Tillandsia

Dit schattige luchtplantje geeft een unieke touch aan je interieur. De reden dat deze plant zo makkelijk te onderhouden is, is omdat deze geen wortels heeft. Eens in de zoveel dagen een sproeibeurt is meer dan genoeg om dit plantje in leven te houden.

Rubberplant

Deze prachtige plant ziet er uit alsof hij veel verzorging nodig heeft, maar het tegenovergestelde is waar. De Ficus Elastica is een hele sterke plant en heeft 1x per week een scheutje water nodig. Mocht je het een keer vergeten, zal deze plant dat niet zo erg vinden. Dat maakt hem dus de perfecte plant als jij allesbehalve een plantmom bent.