4 fouten die je maakt bij het wassen van de kleding

Wonen door Chloe

Je zou denken dat het wassen van je kleding niet zo ingewikkeld is. Het gezegde 'een kind kan de was doen' bestaat tenslotte niet voor niets. Toch zijn er veel dingen die we eigenlijk verkeerd aanpakken. Wij hebben 4 fouten verzameld die ook jij waarschijnlijk maakt bij het wassen van je kleding.

Je gebruikt te veel wasmiddel

Je zou misschien denken dat hoe meer wasmiddel je gebruikt, hoe schoner je kleding wordt. Helaas klopt dit niet helemaal. Veel mensen gebruiken te veel wasmiddel en daar wordt je kleding allesbehalve schoner van. Wanneer je te veel gebruikt kan het er namelijk niet goed uitgespoeld worden. Zo blijft er dus opgehoopt wasmiddel in je kleding zitten. Hierdoor kan je was muf ruiken en het kan zelfs voor kleurverschillen zorgen.

Je sluit de ritsen niet

Wanneer je kledingstukken met een rits wast, kan je vooraf het beste even deze ritsen sluiten. Anders kunnen deze in andere kledingstukken blijven hangen en kunnen deze stuk gaan.

Knopen sluiten

Hoewel je ritsen dus altijd moet sluiten bij het wassen van kleding, kan je dat met knopen juist beter niet doen. Vooral met overhemden is de kans groot dat deze tijdens het wasprogramma losschieten.

Wasverzachter gebruiken

Hoewel wasverzachter ervoor zorgt dat je kleding heerlijk gaat ruiken, kan je dit beter niet bij iedere was doen. Wanneer je kleding in de droger doet kan je beter helemaal geen wasverzachter gebruiken. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld sport- en outdoorkleding. Beter voor het mileu, je kleding en je wasmachine.