Hoe kleed je je slaapkamer gezellig aan? Tips en inspiratie!

Wonen door Elsemieke

Kan jouw slaapkamer wel wat meer sfeer gebruiken? Dat is altijd een goed idee! Na de woonkamer zien we de slaapkamer als de belangrijkste ruimte in huis. Gezelligheid is er absoluut welkom. Maar hoe kleed je de slaapkamer sfeervol aan? We delen tips en inspiratie.

Mooi beddengoed

We beginnen bij het bed. Ben je nog tevreden met het beddengoed waar je iedere nacht onder slaapt? Met het juiste dekbedovertrek kun je voor veel sfeer in de ruimte zorgen. Ga daarom niet voor een eenvoudige, witkleurige set, maar pak juist liever uit. Zo mag je best kleur terug laten komen in de ruimte! Met een Essenza dekbedovertrek maak je een feestje van de slaapkamer look. Kies een unieke print, waar je niet op uitgekeken raakt. Van bloemen tot strepen: je hebt veel om uit te kiezen.

Meubels in de slaapkamer

Het oog gaat vaak direct naar het beddengoed in de slaapkamer – vandaar dat de bovenstaande tip zo belangrijk is. Welk onderdeel speelt de hoofdrol na het beddengoed? Dat zijn de meubels! Plaats alleen meubels in de slaapkamer waar je echt blij van wordt. Of ze nu zijn gemaakt van karakteristiek hout of juist stoer metaal, dat is aan jou om te bepalen. Houd opnieuw in je gedachten: de stukken in de slaapkamer mogen gezien worden. Een meubelstuk in een vrolijke kleur verven? Ga ervoor! De kledingkast of het nachtkastje leent zich hier bijvoorbeeld perfect voor.

Kleurgebruik in de slaapkamer

Over de kleuren in de slaapkamer gesproken. Heb je al eens nagedacht over het kleurgebruik in deze kamer? Je kunt één kleur of een aantal kleuren centraal stellen, en op basis hiervan de items uitkiezen – van beddengoed tot accessoires. Populaire kleuren zijn blauw, groen, geel, rood of beige. Met zachte tinten, zoals blauw of beige, ga je voor een rustige uitstraling. Maar je kunt juist ook net dat beetje extra uitpakken, met geel of rood. Pas op dat je niet te veel kleuren terug laat komen in de ruimte, maar durf de kamer daarentegen zeker te laten stralen. Het gaat om de balans: je kunt één bepaalde kleur op verschillende plekken terug laten komen, zodat het nooit te bont wordt.

Fraaie accessoires

Accessoires maken de slaapkamer compleet! Haal er daarom lekker veel in huis. Dit begint met decoratie op het nachtkastje. Gebruik het nachtkastje niet enkel om praktische redenen, maar zet er ook iets moois op. Een vaasje met (droog)bloemen, een lamp, een sieradendoos, een plantje: je kunt er genoeg op kwijt. Planten zijn sowieso welkom in de slaapkamer. Zet ze ook op de vensterbank, op de kledingkast of op de grond. Plaats een wekker of klok in de ruimte – of je ‘m nu gebruikt of niet, het staat wel zo gezellig. Kies voor stoffen gordijnen, het liefst in een warme kleur. En hang een mooie plafondlamp op, het liefst in een groot design. Denk aan een rotan lamp! Nu nog wat schilderijen of andere kunstwerken aan de muur, en je hebt de slaapkamer van je dromen.