Wil je meer rust en sfeer in je tuin? 4 tips voor positieve energie

Lifestyle door Elsemieke

De temperaturen stijgen en de dagen worden langer: de lente staat voor de deur! Is jouw tuin klaar voor het mooiste seizoen van het jaar? Om je tuin zomerklaar te maken is het wel zo fijn om rustpunten in je tuin te creeëren. We hebben handige tips voor je.

Volle agenda's, verplichtingen en sociale afspraken: tot rust komen, wat is dat? Juist omdat we tegenwoordig allemaal zo gestresst zijn, is het fijn om je rust te pakken. Als er één plek is waar we als mens tot rust komen dan is het wel in de natuur. Natuurlijk kan je er regelmatig op uit trekken, maar het is nog fijner als je dichtbij huis een plekje hebt om buiten te ontspannen: in je tuin! Met onze tips creeër je rust in je tuin.

1. Creeër sfeer met planten

Ook als je een kleine tuin hebt, is er veel mogelijk met planten. Door planten in je tuin of balkon te plaatsen, ervaar je direct een meer ontspannen gevoel. Veel planten groeien in de hoogte, dus ze nemen weinig ruimte in. Zo heb je met een klein beetje moeite direct een rustiger en sfeervol gevoel in je tuin. Planten zorgen er daarnaast niet alleen voor dat je tuin er gezellig uitziet, ze zorgen ook voor positieve energie. Zo zijn er planten die kunnen helpen om je stress te verlagen.

2. Investeer in fijne tuinmeubels

De zomer staat binnenkort voor de deur, dus er is niets fijner om met een drankje in de hand in de zon te kunnen liggen. Dat kun je buiten de deur doen, maar je kan ook een rustplek creeëren in je tuin. Investeer in fijne ligbedden waar je straks met je glas in kunt liggen. Ook andere tuinmeubels, zoals een loungebank en een stevige tuintafel doen veel goeds voor een sfeervolle plek in je tuin.

3. Ga tuinieren

Het klinkt gek, maar van tuinieren word je relaxter. Komt misschien ook omdat je eerst wat moet doen voordat je kunt genieten van een mooi ingerichte tuin. En nee: je hoeft heus geen groene vingers te hebben om je tuin een beetje sfeervol in te richten. Met een paar zakken aarde, een handjevol zaadjes en een doos bollen kom je een heel eind. Kun je daarna vol bewondering in je tuinstoel het resultaat gaan bewonderen.

4. Maak een veranda

Als je een veranda in je tuin hebt, zit je altijd droog en beschut. Belangrijk dus om vooral in de veranda rust aan te brengen als je een rustgevende tuin wil creëren. Zorg voor veel rustige en natuurlijke materialen als je de plek echt rustgevend wil maken voor in je tuin. Stem ook de accessoires af op een rustige manier en kies bijvoorbeeld voor veel bloemen. Qua meubilair is het fijn om te gaan voor houten meubilair, want dat staat in het overzicht heel rustgevend.