Leuke Koningsdag activiteiten voor het gezin

Lifestyle door Elsemieke

Koningsdag behoort tot een van de dagen in het jaar waarop de meesten van ons vrij zijn. Een goede gelegenheid dus om samen met het gezin de verjaardag van de koning te vieren. Je kunt bijvoorbeeld met familie en vrienden een bezoekje brengen aan de kleedjesmarkt, live muziek evenementen bezoeken of festivals. In deze blog meer activiteiten, die je op deze dag met je gezin kunt ondernemen. 

Festivals bezoeken 

Op Koningsdag worden een aantal festivals georganiseerd waar je deelgenoot van kunt zijn. Zowel jong als oud is dan op de been om samen te feesten en op de verjaardag van de Koning Willem- Alexander te proosten. In Breda heb je bijvoorbeeld Festival 538Koningsdag, dat zo heet omdat het festival georganiseerd wordt door radiozender 538. Op dit festival kun je onder andere dansen en feesten op de tonen van Armin van Buuren, Nielson, Hardwell en andere artiesten. Koop je kaarten op tijd als je deze Koningsdag in Breda wil vieren. Ben je niet in Breda, maar in Amsterdam? Dan kun je naar het Kingsland Festival. In Den Haag kun je verder naar The Life I Live Festival. Er valt dus qua festivals genoeg te doen in ons land. 

De welbekende kleedjesmarkten 

We kennen geen Koningsdag zonder de welbekende kleedjesmarkten. In de meeste steden en dorpen zul je merken dat gezinnen, met name de kinderen, zonder vergunning hun oude spullen ter verkoop aanbieden. Tussen al die spullen vind je soms iets waar je al heel lang naar op zoek bent. Omdat de kleedjesmarkten in de ochtend gehouden worden, is dit een goede gelegenheid om je Koningsdag op een van deze markten te beginnen. 

Podia met Live muziek 

Ben je al uitgekeken op een van de kleedjesmarkten, dan wordt het tijd om een podia op te zoeken waar bands of dj’s live optreden. In vrijwel elke stad en dorp zijn er podiums met livemuziek. Zowel bekenden als opkomende artiesten, bands en dj’s laten zich van hun beste kant zien. Een leuk evenement om samen met je gezin, familie of vrienden naar toe te gaan dus. 

Koningsdag thuis vieren 

Je hoeft niet speciaal het huis uit om Koningsdag te vieren. Je kunt er ook een huisfeest van maken waarbij familie en vrienden op bezoek komen en jullie gezellig in de tuin kunnen barbecuen. Ook zijn er nog veel meer koningsdag recepten die jullie kunnen uitproberen. De kinderen kunnen dan spelletjes spelen en de volwassenen kunnen zich vermaken met wat muziek, drank en heerlijk eten. Vooral als het weer geen roet in het eten gooit, is een tuinfeest perfect.