5 tips voor een industriële woning

Wonen door Michelle

Een industriële woning, we zien het steeds populairder worden en wij snappen wel waarom. Het is een mooie stijl en mits je het goed toepast, is het voor elk interieur wel een aanrader. In deze blog gaan we je laten zien waar je op kan letten om je industriële woning in te richten of om een begin te maken.

 

Kies de juiste materialen

Er zijn enkele materialen die je altijd wel terug ziet komen bij deze huisstijl. Om te beginnen metaal en beton. Misschien wel de meest klassieke materialen, maar toch blijven zij het erg goed doen. Er zijn erg veel meubels te vinden die deze elementen bevatten. Zoals kasten en stoelen. Daarnaast zijn leer en hout ook erg populair en gaan goed samen. Hout is het makkelijkst om als vloer in te brengen, hier zijn allerlei soorten, kleuren en maten in, dus daar zit vast iets tussen waar jij je in kan vinden.

Industriële verlichting

De juiste verlichting mag ook zeker niet vergeten worden. Met verlichting bedoelen we niet per se de kleur of het type licht, maar met name de lamp zelf. Met een industriële verlichting kom je het beste uit de verf met lampen gemaakt van staal of metaal. Een fabriekslamp met een ruwe en stoere look wordt dan ook veelal gekozen. Dit wordt een echte eyecatcher in jouw woning.

 

Accessoires

Met de juiste accessoires kun je een stoere look creëren. Een robuust item zoals een matzwarte klok, tafellamp of fotolijst kom je al een heel end. Het moet natuurlijk niet te vol worden, dus wanneer je al een aantal meubels in deze stijl in huis hebt, zijn slecht een aantal accessoires al voldoende. Houd het dus beperkt en kijk goed naar wat je al hebt staan.

Geef je muur een nieuwe tint

Met een industriële muur breng je al snel de industrie naar binnen. Hierbij hoeft niet alles helemaal perfect en glad te zijn. Je kan kiezen voor een industrieel behang, maar mochten jouw muren niet helemaal strak en glad zijn, gewoon lekker zo houden. Juist een robuuste muur staat er tof.

 

Kies de juiste kleuren

We begrijpen het helemaal als je het aantal nieuwe aankopen beperkt wilt houden. Het is dan een goede tip om al eens te kijken naar welke spullen je in huis hebt en welke kleuren deze items hebben. Kleuren die het altijd goed doen om een steentje bij te dragen aan een industriële woning zijn zwart, grijs, bruin (leer), maar ook wit. Een vleugje wit kan de woning wat lichter maken aangezien de rest redelijk donker zijn. Hierdoor breng je iets meer licht naar jouw industriële interieur!