Met deze tips vind je de perfecte verlichting

Wonen door Michelle

Gelukkig blijft het wordt al wat langer licht, maar dit willen we in de avond ook zo houden. De juiste verlichting in huis is al een eenvoudige oplossing om ook 's avonds wat warmte te creëren. Omdat we zo lang mogelijk willen genieten van het licht, geven wij jou wat tips om de perfecte verlichting in huis te vinden.

Functie van het licht

Wat is de functie van het licht? Het is namelijk een groot verschil wanneer het licht alleen als sfeerlicht gebruikt wordt, of als basislicht. Zodra er een andere functionaliteit aan het licht gegeven wordt, kun je makkelijker bepalen welke soort lamp je kunt nemen. Het licht is bepalend voor onze stemming en ons gedrag. Het is daarom belangrijk om genoeg tijd te besteden aan goede verlichting in je huis. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit te realiseren. Het juist inbrengen van daglicht, kunstlicht of kaarslicht is een prima oplossing, zolang je het maar goed gebuikt.

Plek van het licht

Wanneer je licht nodig hebt omdat je anders de deurklink niet kan vinden, is het verstandig om een basisplek in de kamer op te zoeken. Op deze manier wordt de gehele kamer verlicht. Als het slechts een klein hoekje is, dan heb je natuurlijk geen grote lamp nodig. Pas je keuze dus aan als het gaat om de plek van het licht. Zo maak je korte metten met de twijfel tussen een grote en een kleine lamp, en kun je al veel nauwkeuriger verder gaan in je zoektocht.

Soort verlichting

Er zijn een aantal soorten verlichting. Je basisverlichting zorgt voor het verlichten van het grootste gedeelte binnen een kamer. Dit is meestal de lamp die je aanzet bij binnenkomst. Vaak zijn het grote hanglampen die redelijk lomp kunnen zijn. Kijk dus goed wat voor soort (grote) lamp je nodig hebt en bekijk welke opties er zijn. Mocht je op zoek zijn naar een functionele lamp, dan is een tafellamp of een vloerlamp een goede oplossing. Ben je op zoek naar een sfeerlamp? Neem dan eens een kijkje bij alle leuke wandlampen. Hier zit vast en zeker wat tussen.

Tot slot is er nog een belangrijke keuze die je moet maken: het type lichtbron. Over het algemeen is dit wel echt een smaakkwestie, maar een goede lichtbron is misschien wel net zo belangrijk als de keuze van je meubels. Met het juiste licht komen jouw meubels namelijk nog veel beter naar voren. Gelukkig heb je de keuze uit veel verlichting bij Flinders waarmee jij je kamer uitstekend kan verlichten.