Soorten wanddecoraties: zo geef jij de muren een upgrade

Wonen door Michelle

Kunst geeft een positieve bijdrage aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Gelukkig zijn er dan ook genoeg plekken in huis waar echt nog wel een stukje kunst aan de muur kan. Wat kan je nou het beste hangen aan de muur? Eerder gaven we al wat tips over enkele muuraccessoires en nu brengen we het een stapje verder. Met deze tips geef jij jouw muren een extra upgrade.

Schilderij als kunstwerk

Een schilderij is vaak wat je tegenkomt, maar dit is de perfecte manier om jouw eigen stijl toe te voegen in huis. Door allerlei verschillende technieken is het met een schilderij makkelijk om jouw kleuren, stijl en emoties te uiten op een mooi doek. Ook qua formaten kan je het goed toepassen inje woning om zo een leuke ruimte te creëren in je woning.

Fotowand voor een speelse muur

In tegenstelling tot een groot schilderij kun je met een fotowand jouw muurdecoratie helemaal compleet maken. Door te spelen met verschillende groottes en het variëren tussen een aantal designs, maak jij jouw wand helemaal naar eigen wens. Het is lastig om zelf een leuke fotowand te ontwikkelen, maar gelukkig zijn er genoeg inspirerende fotowanden waar jij ideeën kan opdoen om zelf jouw fotowand samen te stellen. Hoe leuk is dat?

Een decoratieve spiegel

Er zijn veel voordelen aan een decoratieve spiegel in je woning. Zo creëert het meer licht in de kamer en zoals velen wel zullen weten, wordt een kamer optisch een stukje groter. Dit alleen al kan een hele logische reden zijn om een mooie spiegel aan te schaffen. Een decoratiespiegel heeft dus naast zijn functionaliet toch ook zo zijn andere voordelen.

Posters als schilderij

Het komt vaak voor dat we leuke kunstwerken aan de muur willen, maar dat we op een gegeven moment steeds dieper in de portemonnee moeten kijken. Door bijvoorbeeld een poster te nemen in plaats van een duur schilderij of andere kunst, dan krijg je nog steeds een mooie muur, maar dan wel voor een betaalbare prijs. Haal er een leuke fotolijst bij en je kunstwerk is klaar om op te hangen!

Favoriete items van Welke