Deze 5 tips leren je bloemschikken als een proffessional

Hobby door Michelle

Bloemen mogen in huis eigenlijk niet ontbreken. Ze geven een heerlijke geur af en zorgen voor gezelligheid! Daarbij is het ook nog eens hartstikke leuk om zelf boeketten te maken. In plaats van de bloemist het werk voor je te laten doen leer je met deze 5 tips bloemschikken als een proffessional!

1. Kies de juiste vaas

De juiste vaas bepaald al een groot gedeelte van hoe je boeket er uiteindelijk uit gaat zien. Wordt hij langwerpig en statig? Ga dan voor een lange, hoge, glazen vaas. Wil je een kort compact boeket maken? Ga dan voor een stenen vaas met een structuur.

2. Sorteer op lengte, dikte en strucuur 

Om een boeket te maken heb je verschillende bloemen en bladeren nodig. Iedere soort steel en bloem heeft zijn eigen functie binnen een boeket, dus zorg eerst dat je de verschillende soorten sorteerd. Scheid de harde en zachte stelen van elkaar en maak bij de harde stelen onderscheid in lang en halflange stelen.

3. Snoeien!

Snijd de stelen schuin af om de wateropname van de bloemen te optimaliseren. Verwijder vervolgens het bladgroen dat nog aan de stengels zit. Haal in ieder geval de bladeren weg die in de vaas vallen. Deze bladeren zullen er anders namelijk voor zorgen dat daarna is het een kwestie van smaak hoeveel je wilt laten zitten.

4. Schikken 

De harde stengels vormen de basis van je boeket. Plaats die dus als eerste in de vaas. Hier kun je vervolgens de flexibelere stengels tegenaan laten leunen. Begin daarbij eerst met de kortere stelen en voeg daarna de lange stengels toe. Wil je je boeket nog wat opvullen? Dan kun je bladgroen en grassen als laatste toevoegen.

5. Toptip 

Is het eindresultaat toch te rommelig? Maak met plakband of tape een roosterpatroon aan de bovenkant van de vaas. Hier steek je de verschillende stengels dan in. Zo vallen ze niet allemaal over elkaar heen en krijg je een boeket zonder gaten!

 

Succes met het bloemschikken en geniet van je zelfgemaakte boeket!