Welke tegels passen het best bij jouw interieur?

Wonen door Redactie Welke

Met tegels geef je jouw interieur eenvoudig een moderne uitstraling. Maar tegels zijn niet alleen trendy, ze zijn ook nog eens heel praktisch. Een tegelvloer is immers eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Meer dan een stofzuiger of bezem en een dweil heb je niet nodig. Benieuwd hoe je tegels kunt toepassen in de keuken, badkamer en het toilet? Je leest het allemaal in dit artikel!

Tegels voor de keuken

Wanneer je een keuken gaat uitzoeken, denk je in eerste instantie vooral aan de kastjes, de apparatuur en het werkblad. Vergeet echter niet dat tegels ook voor een groot deel de sfeer in jouw keuken bepalen. Zeker als je kiest voor wand- én vloertegels. Het is verstandig om eerst de keuken uit te zoeken, dan kun je vervolgens de tegels daarop afstemmen.

 

Inspiratie voor tegels voor in de keuken

 

In de keuken zijn er inmiddels talloze oplossingen voor het bekleden van de achterwand van de keuken. Toch blijven tegels erg populair en dat is niet zo vreemd. Tegels zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen waardoor er altijd wel een tegel is die bij de sfeer en stijl van jouw keuken past. Daarnaast spelen wandtegels een belangrijke rol in de hygiëne in de keuken doordat ze zorgen voor een gemakkelijk afwasbaar en waterafstotend oppervlak. Met behulp van dit handige stappenplan voor het zetten van wandtegels kun je de wandtegels bovendien zelf aanbrengen. Daarnaast verkoopt deze bouwmarkt ook genoeg materialen voor het leggen van de tegels.

 

Ben je na enige tijd uitgekeken op de tegels op de achterwand van de keuken? Of heb je een huis gekocht waarin een keuken zit met een achterwand die niet helemaal jouw smaak is? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om de tegels te verven of om ze te vervangen. Een klusje dat, wanneer je voor tegels hebt gekozen, relatief eenvoudig en niet al te duur is.


Vloertegels voor de keuken

Tegenwoordig is de keuken een plaats waar we meer doen dan alleen maar koken. Aan de keukenvloer worden daarom hoge eisen gesteld. Tegels zijn een duurzame oplossing. Niet alleen zijn tegels namelijk vrij slijtvast, ze zijn ook gemakkelijk schoon te houden. Let er bij de aanschaf van een vloertegel wel op dat deze niet glad wordt wanneer er eens water op de vloer gemorst wordt.

 

Alles over vloertegels voor de keuken

 

Maar welke tegels kun je nu het beste kiezen? Eigenlijk is het formaat van de keuken de belangrijkste factor. In de kleinere keukens kies je meestal eerder voor kleinere tegels. Of kies voor verschillende formaten tegels voor op de vloer. Om rust in de keuken te bewaren is het wel van belang dat de vloertegels passen bij de keuken én bij de wandtegel. Ook de kleur van de voegen speelt hierbij een grote rol.

 

Benieuwd welke invloed verschillende wand- en vloertegels hebben op de uitstraling van jouw keuken? Op de website van Hornbach lees je alles over tegels voor in de keuken. Met dit duidelijke stappenplan voor het leggen van de vloertegels, leg je de tegels er bovendien zelf in. Dat scheelt ook weer flink in de kosten. Of bekijk de foto's in dit lookbook van Welke.nl vol inspirerende foto's van tegels in de keuken.

 

Tegels voor de badkamer

Of je nu kiest voor een landelijke badkamer of dat je juist voor een moderne en minimalistische badkamer gaat; er is altijd een bijpassende tegel te vinden. Bij Hornbach vind je onder andere tegels met een metallic-look, mozaïektegels en listello's (sierstrips in keramiek, glas, natuursteen, kunststof, aluminium en roestvast staal).

 

Alles over tegels voor de badkamer

 

Momenteel zijn er een aantal echte trends op het gebied van badkamertegels. Met name de grootformaat tegels zijn duidelijk in opkomst. Daarnaast zijn de langwerpige wandtegels van 30x90 cm en 25x70 cm en horizontale stroken van 20x50 cm, 20x60 cm en 15x60 cm erg populair. Een andere trend is de combinatie van grote tegels met mozaïek. Zwart-wit is, met name in de minimalistische badkamer, erg populair, maar ook de traditionele 'marmerlook' bij wandtegels is weer helemaal terug.

 

Benieuwd hoe je al deze verschillende tegels kunt toepassen in de badkamer? Laat je inspireren door de foto's in dit lookbook van Welke.nl vol inspirerende foto's van tegels in de badkamer.

 

Tegels voor het toilet

De toiletruimte is de ideale plek om te kiezen voor tegels. Zo kun je zowel de wanden als de vloer eenvoudig reinigen zodat het hygiënisch schoon blijft. Natuurlijk zijn de mogelijkheden ook hier weer oneindig. Laat bijvoorbeeld de vloertegels van de hal doorlopen in de toiletruimte voor een ruimtelijk effect of kies juist voor een contrasterende kleur om van de toiletruimte een echte blikvanger te maken.

 

Tegels voor in het toilet

 

Op zoek naar inspirerende voorbeelden van het gebruik van tegels in de toiletruiimte? Bekijk de foto's in dit lookbook van Welke.nl vol inspirerende foto's van tegels in het toilet.

 

Enthousiast geworden?

Wil je liefst meteen beginnen, maar zit je nog vol vragen zoals waar begin je met het leggen van de tegels? Hoe gebruik je tegelprofielen? En hoe maak je een aanlegplan voor de badkamer? Je leest de antwoorden op al deze vragen in de Tips & tricks voor het tegelen op de site van Hornbach.

 

Daarnaast heeft Hornbach ook een handig filmpje gemaakt met een duidelijke uitleg over het voegen van tegels.