7 Voorbeelden van beton(look) in de badkamer

Wonen door Tamara

Beton wordt steeds populairder; ook voor de badkamer. Steeds vaker kiezen mensen voor betonnen wanden of voor een wasbak van beton(look). Beton geeft badkamers vaak een mooie, industriële uitstraling. Wil je zien wat er allemaal mogelijk is? Hier vind je een aantal inspirerende foto's die we vonden op Welke.nl.

1. Badkamer met betonlook kastje en badombouw

 

Betonlook speelt een duidelijke hoofdrol in deze prachtige badkamer.  Zowel het badkamermeubel, de inloopdouche en de badombouw zijn van dit onderhoudsvriendelijke materiaal gemaakt. Door slechts gebruik te maken van een beperkt kleurenpalet, straalt de badkamer bovendien rust uit.

 

7 Voorbeelden van beton in de badkamer

 

2 - Beton in een badkamer met klassieke uitstraling

 

Wanneer je in de badkamer kiest voor betonlook, hoeft het niet meteen te betekenen dat de badkamer een stoere, industriële uitstraling moet hebben. Deze badkamer krijgt door de bijzondere badkamerradiator en de spiegel met gouden rand een klassieke look.

 

Doe eens wat anders: 7 keer beton in de badkamer!

 

3 - Industriële badkamer met betonnen wasbak in blad

 

Door de op maat gemaakte betonnen wasbak die in het werkblad verwerkt is, krijgt deze badkamer een industriële uitstraling. De op maat gemaakte wasbak zorgt er bovendien voor dat er geen ruimte verloren gaat. De houten accessoires zorgen voor een warm accent.

 

Doe eens wat anders: 7 keer beton in de badkamer!

 

4 - Badkamer met een mix van hout en beton

 

Hout en betonlook passen prima bij elkaar, zo bewijst de foto van deze badkamer. De stoere badombouw van sloophout geeft de badkamer een landelijke uistraling. Door het bad onder het raam te plaatsen, maak je bovendien optimaal gebruik van de ruimte in de smalle badkamer.

 

Doe eens wat anders: 7 keer beton in de badkamer!

 

5 - Moderne betonnen badkamer

 

Ook een moderne badkamer kan uitgevoerd worden met betonlook. Hier zijn de moderne wasbak en de staande badkamerkast van hetzelfde materiaal gemaakt. De wastafelkranen zijn slim in de muur weggewerkt. Door de spiegel net zo breed als de wasbak te houden, maak je er een strak geheel van.

 

Doe eens wat anders: 7 keer beton in de badkamer!

 

6 - Inloopdouche met beton op de wanden

 

Beton kan prima tegen water en je kunt er daarom ook heel goed de wanden van de inloopdouche mee bekleden. Hier is in de wand een slim nisje gemaakt waar je tijdens het douchen je badkamerspulletjes zoals shampoo en doucheschuim kwijt kunt. In de vloer zit een douchegoot verwerkt voor een mooi strak effect.

 

Doe eens wat anders: 7 keer beton in de badkamer!

 

7 -  Badkamer met robuuste betonnen wasbak

 

Een badkamer waarin beton(look) is gebruikt, hoeft niet perse donker te zijn. In deze kamer is een robuuste, dubbele wasbak van beton geplaatst. Door de wanden en vloer voor de rest licht te houden, ontstaat een frisse ruimte. Daarnaast zorgt het aanwezige hout voor warmte.

 

Doe eens wat anders: 7 keer beton in de badkamer!

 

Kijk eens naar deze foto's op Welke.nl voor meer inspirerende voorbeelden van beton in de badkamer.