Bijzondere hotels in Nederland voor een weekend weg

Wonen door Michelle

Voor een fijn weekend weg met een bijzondere overnachting hoef je helemaal niet het buitenland op te zoeken. In Nederland zijn er genoeg hotels te vinden waar je een unieke beleving kan ervaren. Wij laten je er een aantal zien!

Sprookjeskasteel hotel

Overnachten in een luxe sprookjeskasteel dat klinkt toch als een droom. Toch kan deze droom zonder veel moeite werkelijkheid worden. Dit bijzondere hotel vind je namelijk in Limburg. Dit mooie hotel is het Van Der Valk Kasteel Terworm. Het is een luxe vier sterren hotel en is gevestigd in een kasteel uit de veertiende eeuw. Het hotel is omringd door Franse Rococo-tuinen en een natuurpark, dit hotel is dus de perfecte plek om even de rust op te zoeken en te genieten van de natuur. Mocht je toch de drukte willen opzoeken, het kasteel ligt op loopafstand van de stad Heerlen, een leuk stadje voor een dagje weg.

Overnachten in een wijnvat

Eerder lieten we je een wijnvat hotel zien in Duitsland. En nu kan je deze geweldige ervaring ook in Nederland beleven. Bij hotel de Vrouwe van Stavoren in Friesland heb je de mogelijkheid om te overnachten in een wijnvat. De kamers beschikken over een tweepersoonsbed, zithoek en een terras waar je heerlijk kunt genieten van een glaasje wijn. Voor de extra ontspanning kun je je terecht bij de Wijnvat Wellness die beschikt over een sauna, stoomcabine en jacuzzi.

Slapen in een hijskraan

Heb jij geen last van hoogtevrees en betaal je graag wat extra voor een prachtig uitzicht? Dan is het Crane Hotel Faralda in Amsterdam alles wat je zoekt. In het hotel slaap je op grote hoogte in hijskraan die is omgebouwd tot drie luxe suites. Vanaf je suite heb je een adembenemend uitzicht over de NDSM-scheepswerf, het IJ en de rest van het prachtige Amsterdam. Extra genieten kan je doen in de bijbehorende jacuzzi, waar je heerlijk kunt ontspannen met een prachtig uitzicht.

Vakantie in de natuur

Luxe overnachten in de natuur dat kan je doen in een houten pod. In buitenplaats Beekhuizen in Velp word je wakker midden in de bossen van het Nationaal Park de Veluwezoom. De prachtige locatie is perfect voor lange wandelingen of andere buitenactiviteiten. Wil je ook graag ontspannen tijdens je weekend weg? Op het terrein is ook een restaurant, jacuzzi en een kampvuur aanwezig.

Trein hotel

Overnachten in een trein, het kan in ons eigen land. Dit bijzondere hotel heet het Train Lodge Amsterdam en ligt dicht bij het station Amsterdam Sloterdijk. Het hotel beschikt over kamers voor 1 tot 6 personen, dit hotel is dus ideaal voor een weekend weg met een vriendengroep. Het hotel beschikt over een bar en een terras waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje.

Zo zie je maar, je hoeft helemaal niet ver van huis te gaan om een bijzonder weekend weg te gaan. Welk hotel zou jij het liefst willen bezoeken?