5 Verschillende stijlen voor een sfeervolle tafel voor het kerstdiner

Wonen door janjaap

Bij een kerstdiner hoort een mooi gedekte tafel. Geef jij dit jaar met de feestdagen een etentje voor vrienden en familie? Welke.nl zocht vijf verschillende stijlen uit waarmee je jouw gasten zeker zult verrassen. Kijk snel welke tafel het best bij jou past en zorg voor een onvergetelijke Kerst!

1. Geef de gedekte tafel een natuurlijke uitstraling

Is de decembermaand wat jou betreft al druk genoeg? Kies dan eens voor een kersttafel met een rustige en natuurlijke uitstraling. Gebruik eenvoudig servies voor in een effen (niet te opvallende) kleur en decoreer met natuurlijke materialen zoals dennenappels, dennentakken en bloembollen. Zet er voor een sprookjesachtig effect een aantal kaarsjes in neutraal gekleurde glazen houders bij.

 

 

 

2. Ga voor de traditionele kerstkleur rood

Als je houdt van een traditionele Kerst, dan mag de kleur rood natuurlijk niet ontbreken!  Door deze warme kleur te combineren met wit, ontstaat er een fris geheel. Heb je geen rood servies? Geen probleem. Maak rode menukaartjes, zet kleine vaasjes emt rode bloemen op tafel en kies voor rode servetten. Dat ziet er gezellig uit!

 

 

 

3. Droom jij van een witte Kerst?

Heb je uren in de keuken gestaan voor een schitterend en overheerlijk diner, valt het helemaal niet meer op op de rijkelijk gedecoreerde tafel. De oplossing? Kies voor een witte kersttafel. Wedden dat jouw zorgvuldig samengestelde en bereidde kerstmenu opvalt?

 

 

 

4. Dek de tafel eens voor een kleurrijke Kerst

Kan Kerst wat jou betreft niet kleurrijk genoeg zijn? Laat dat dan ook op de kersttafel zien.Maak een warme combinatie van de mooiste kleuren en kies voor transparante glazen borden die de aandacht niet afleiden. Of voeg slechts een klein beetje kleur toe en zet op ieder bord een gekleurde kerstbal met een naamkaartje neer.

 

 

 

5. Omdat Kerst ook best grappig mag zijn...

Hoeft het van jou allemaal niet zo serieus en mag een grapje best? Wat dacht je dan van de onderstaande voorbeelden? Dek de tafel eens zo dat de borden en het bestek een sneeuwpop vormen, geef de stoelen eens engel-vleugels of stop het bestek eens een in een rode kerstsok.

 

 

 

Nog meer gedekte kersttafels bekijken?

Ben je op zoek naar nog meer leuke en inspirerende foto's van gedekte kersttafels? Bekijk dan een dit lookbook met de mooist gedekte tafels voor het kerstdiner.