De tien leukste adventskalenders om zelf te maken

Wonen door Tamara

Verras je kinderen of vrienden met zo'n leuke zelfgemaakte adventskalender. Vanaf 1 december mogen ze elke dag 1 vakje, zakje of pakje openen. Dit jaar is het helaas al te laat om te beginnen, maar wat is er nou leuker dan in de adventstijd een kalender voor volgend jaar te bedenken en te maken? Je kunt een adventskalender zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Natuurlijk heeft deze kalender altijd 24 vakjes, je telt immers af tot Kerst, maar de inhoud bepaal je zelf.

Magnetische adventskalender van Twigs & Thistle

 

Een adventskalender voor kinderen vul je bijvoorbeeld met kleine spulletjes zoals een mooie puntenslijper, gummetjes, gelpennen, ballonnen, snoepjes, haarspeldjes, een autootje, een bijzondere nieuwe tandenborstel of een klein puzzeltje. Vaak hebben webwinkels genoeg leuke kleine spulletjes en anders slaag je voor weinig geld zeker bij winkels als Hema, Blokker, Action en Xenos.

 

Adventskalender van toiletrollen

 

Adventskalender om zelf te maken van papieren zakken

 

Voor volwassenen is een adventskalender een mooi moment om ergens bij stil te staan. Vul de vakjes van de kalender daarom met briefjes met mooie spreuken, leuke herinneringen of foto's. Natuurlijk kun je er ook een lekkere bonbon bij doen. Of vul de adventskalender met kerstboomversiering. Zo vul je de kerstboom elke dag een stukje meer!

 

Adventskalender met witte pakjes voor in een rustig interieur

 

Adventskalender van Ikea

 

Adventskalender met versiering voor de kerstboom

 

Adventskalender in de vorm van een eland

 

Adventskalender in de vorm van een kerstboom met plankjes om de pakjes op te leggen

 

Adventskalender met knijpers om een cadeautje aan te hangen

 

Bronnen: Twigs & Thistle, Du Abu, Charm Design, Gotslandliv, Morning Creativity en www.welke.nl.