De leukste alternatieven voor een kerstboom

Wonen door Maj

Wil je dat jaar even wat anders dan een kerstboom en ben je op zoek naar een leuk alternatief? Misschien heb je minder ruimte in huis of even geen zin om al die naalden in je woonkamer te hebben liggen. We got you! Er zijn super veel leuke alternatieven om de kerstsfeer toch over te brengen in je huis en wij delen onze 6 favorieten.

1. Kerstboom gemaakt met een lichtsnoer

Mega budgetproof en sfeervol: een kerstboom gemaakt van een lichtsnoer. Koop eerst een mooi lichtsnoer en hang hem op in de vorm van een kerstboom. Soms kun je ook al kant-en-klaar een lichtjes kerstboom kopen. Een stuk minder gedoe, maar wel ook heel erg kerstig!

2. Houten kerstboom 

Je kunt een houten kerstboom kopen of zelf maken. Het neemt minder ruimte in beslag en je kunt hem natuurlijk zelf zo groot maken als je wilt. Versier de takken van de boom met leuke ornamenten en je houten kerstboom is klaar! Staat ook nog eens super mooi in je interieur.

3. Kamerplant versieren

Planten hebben we bijna allemaal wel in huis. Dus, heb je dit jaar even geen behoefte een een kerstboom. Draai wat kerstlichtjes in je favoriete kamerplant en hang er wat leuke kerstballen in. Et voilà, je zelf gecreëerde boom is klaar. Creatief en oplossingsgericht!

4. Boom van lichtjes

Koop een leuk mini (nep)boompje met lichtjes erin. Een echte sfeermaker in huis en veel minder werk dan een grote kerstboom optuigen. Versier het boompje met leuke ornamenten voor een echt kerstgevoel.

5. Tafeldecoratie

Dan wel geen kerstboom, maar de kerstsfeer kun je wel in huis halen door de tafel te decoreren. Zet mini boompjes op tafel, decoreer met nepsneeuw en koop wat kerstige kaarsen. Een bezoekje aan de Xenos of Intratuin is genoeg!

6. Ornamenten ophangen

Toch zonde als al die prachtige ornamenten twee jaar dicht in de doos moeten blijven. Hang ze in plaats daarvan op aan een touwtje door het huis. Een leuke plek om de ornamenten op te hangen is bijvoorbeeld voor het keukenraam. Hang ze op verschillende hoogtes op, zodat je een speels effect krijgt. Het staat super leuk en zo haal je toch een beetje de kerstsfeer in huis.

Heb je nou toch de kerstboom al opgezet? Dan delen wij nog een aantal handige opruim tips! Voor deze hack hoef jij niet eens de kerstballen uit de boom te halen. Laat de kunstkerstboom staan op de manier dat jij de boom hebt versierd, pak een rol vershoudfolie en inpakken maar! Bekijk hier hoe je dit het beste kunt doen.