DIY: Maak je eigen verzorgende lippenbalsem

Hobby door Maj

Fijne lippenbalsem blijf je heel het jaar door smeren, waardoor het ene na het andere potje leeg gaat. Vooral nu de koudere dagen eraan komen, is het super fijn om je lippen weer zacht en gehydrateerd te maken. Daarom hebben wij een super leuke DIY voor je! Je kunt aan deze zelfgemaakte lippenbalsem geuren naar keuze toevoegen die jij lekker vindt, maar de basis ingrediënten van een lippenbalsem zijn vooral erg belangrijk. In deze DIY lippenbalsem zitten natuurlijke ingrediënten die je lippen juist verzorgen, in plaats van uitdrogen en wij geven je het recept!

Dit heb je nodig

  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 theelepel bijenwas
  • 3 druppels etherische olie naar keuze
  • 2 theelepels shea butter
  • Kommetje om in te bereiden
  • Een klein potje of blikje voor de lippenbalsem
  • Steelpan
  • Hittebestendige maatbeker
  • Spatel

Maak je eigen verzorgende lippenbalsem

  1. Verwarm eerst de kokosolie en de shea butter totdat het gesmolten is in een steelpannetje. Dit doe je met behulp van de au-bain marie methode. Je zet dus een pannetje met heet water op en smelt hierboven in een hittebestendige maatbeker de kokosolie en shea butter. 
  2. Voeg de bijenwas aan het mengsel toe en laat dit ook goed smelten.
  3. Haal de maatbeker uit het water en laat het mengsel afkoelen.  Voeg de etherische oliën naar keuze toe (tip: mint of lavendel). Als je wilt dat de lippenbalsem langer houdbaar blijft, zou je een druppel vitamine E kunnen toevoegen!
  4. Giet alles in het potje of blikje en laat deze in de koelkast uitharden.
  5. Je heerlijk verzorgende lippenbalsem is klaar! Super zachte lippen en helemaal zelf gemaakt. Wil je een kleurtje toevoegen aan je lippenbalsem? Voeg natuurlijk kleurstof toe!

Cadeautip

Hoe leuk is het om zelfgemaakte beautyproducten cadeau te geven? Maak een leuk pakketje met bijvoorbeeld vier verschillende DIY beautyproducten en verras de gelukkige met een origineel cadeau. Zo kun je met bijna dezelfde ingrediënten ook een DIY handcrème maken. Vooral tijdens de koudere maanden zijn droge handen een veel voorkomende probleem. Hiervoor heb je nodig: 2 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel bijenwas, 2 eetlepels sheaboter, essentiële olie. Allemaal natuurlijk en dus ook perfect voor de gevoelige huid!

Verder is een deodorant met 4 eetlepels maïzena, 4 eetlepels baking soda, 5 eetlepels kokosolie en essentiële olie ook een heerlijk cadeau. Deodorant gaan over het algemeen snel op en door dit product zelf te maken kun je veel geld besparen. Doe bij het cadeau een recept, zodat ze het de volgende keer ook zelf kunnen maken. Lees hier hoe je al deze beautyproducten zelf maakt!