Op zoek naar leuke wanddecoratie? Ga zelf aan de slag met line art

Hobby door Maj

Als je op zoek bent naar leuke wanddecoratie, is line art echt prachtig om je muren mee op te fleuren. Daarnaast is het ook nog eens heel gemakkelijk om er zelf mee aan de slag te gaan. Super leuk om een middagje met vriendinnen te organiseren  onder het genot van een hapje en drankje en natuurlijk het maken van line art!

1. Line art maken met naald en draad

Het eerste wat je nodig hebt voor deze DIY is een leeg canvas en naald en draad. Je kunt het canvas een kleurtje geven door hem te schilderen, maar je kunt het doek ook wit laten. Print een sjabloon van line art uit die jij mooi vindt en prik gaatjes in het canvas. Vervolgens kan je met het naald en draad door het doek heen en maak je een line art patroon.

2. Line art tekenen

Maak je woonkamer gezellig door de muur te 'behangen' met posters bedrukt met line art. Zorg ervoor dat de kleuren en afbeeldingen bij elkaar passen, zodat je één geheel krijgt.

3. Line art op glas

Koop een goede glasmarker en ga aan de slag met line art op glas. Print eerst een voorbeeld uit en houd deze onder het glas. Zo kun je gewoon overtrekken op het glas met de glasmaker en heb je een prachtig schilderij!

4. Schilderen met line art

Schilder eerst met waterverf 3 vlakken op je canvas. Daarna kun je hier met potlood een schets op tekenen en deze overtrekken met zwarte verf. Hoe leuk en creatief is dit idee?

5. Borduren

Verf eerst de helft van je doek zwart. Vervolgens ga je op het zwarte gedeelte met wit borduren en op het witte gedeelte met zwart draad. Zo krijg je een stoer en uniek effect!

Wanddecoratie

Als je leuke decoratie wilt presenteren aan de wand, zijn wandplanken perfect om je muur een boost te geven. Je kunt ze verven in de gewenste kleur en natuurlijk decoreren. Decoreer de planken met je zelf gemaakte line art wanddecoratie en je woonkamer heeft een nieuwe look! Ook is het leuk om de ruimte optisch groter te maken met spiegels. Ze geven meer sfeer aan de ruimte en super handig om nog even je outfit te checken voor je de deur uitgaat. Zo weet je zeker dat je tevreden bent met je gekozen look van vandaag. Hang de spiegel op naast je gemaakte line art voor een mooi geheel.

Bekijk hier nog meer wanddecoratie die je huis meteen opfleurt.