DIY: zo kan je die opvallende kattenbak in je interieur wegwerken

Wonen door Maj

De kattenbak van je grote vriend kan soms best een doorn in het oog zijn, maar geen paniek: er zijn een aantal mogelijkheden om deze minder te laten opvallen. Nog een extra pluspunt, want door deze handige oplossingen wordt ook de geur uit de bak verminderd. Een win-win situatie dus. Houd wel in de gaten dat je kat de kattenbak goed blijft gebruiken. Ook zo benieuwd hoe je dit snel kan oplossen? Wij geven je een aantal tips mee voor het wegwerken van die opvallende kattenbak in je interieur.

Kattenbak in een kast plaatsen

Een opberger of kastje kan je zo omtoveren tot een kattenbak schuilplaats. Koop een opberger of kast die groter is dan je kattenbak en je mooi vindt staan in je interieur. Het voordeel van een opberger is dat de klep vaak aan de bovenkant open kan, zodat je de kattenbak makkelijk schoon kan maken. Zaag er vervolgens een vierkant uit die even groot is als je kattenbakluikje, zodat de kat nog wel in en uit kan. Je kattenbak is zo in ieder geval een stuk minder zichtbaar!

Pimp je kattenbak

Optioneel kan je nog wat gaten zagen in het hout, zodat er genoeg licht binnenkomt. En natuurlijk kan je het kastje pimpen naar jouw wensen door een likje verf toe te voegen of bovenop nog wat decoratie te plaatsen, zoals planten of leuke fotolijstjes. Zo wordt de kattenbak echt een onderdeel van je huis en kan je in een handomdraai de kattenbak minder opvallend maken in je interieur, handig!