Op deze manieren bouw je het beste aan je financiële buffer

Lifestyle door Djamila

Het hebben van een financiële buffer komt natuurlijk altijd erg goed van pas. Misschien ben je weg aan het dromen over die ene bijzondere reis. Je wilt later investeren in een grotere woning. Het geeft je een fijn gevoel dat je financiële reserves hebt voor de kids. Of je hebt graag een groter potje beschikbaar voor onverwachte kosten. In alle gevallen ben je erg druk op zoek naar manieren hoe je het beste kunt gaan bouwen aan je financiële buffer. We geven een paar handige tips, waaronder het kopen van crypto zoals Binance en hoe je je voordeel kan halen uit de Bitcoin koers.

Wat is een goede financiële buffer?

Maar wat is een goede financiële buffer? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag, is het een goed idee om te kijken naar je persoonlijke situatie. Want bij iedereen is dat weer anders. Woon je bijvoorbeeld alleen? Samen met je partner? Heb je kids of huisdieren? En heb je op dit moment en studieschuld of een hypotheek? Door dit goed voor jezelf in kaart te brengen, en welke kosten je hier per maand aan kwijt bent, kun je veel beter een buffer berekenen. Zo is er bijvoorbeeld ook een Nibud buffer gezin in het leven geroepen. En da’s wel zo handig.

Slim sparen van je geld

Het sparen van geld is vandaag de dag nog steeds één van de meest geliefde manieren om te werken aan de financiële buffer. En ook al krijg je daar nauwelijks meer rente op, het is wel een fijn idee dat je een specifiek bedrag op de bank hebt staan. En doe je graag nét even wat meer met het spaargeld? Omdat je er dus eigenlijk geen rente op ontvangt? Dan kun je kiezen voor spaargeld investeren. Zo kun je meteen meer uit je spaargeld halen. 

Investeren in cryptocurrency

Naast beleggen, is het investeren in crypto erg geliefd. Hierdoor kan het zo zijn dat je daar een leuk zakcentje aan over kunt houden. Maar crypto is, net als beleggen, een meer risicovollere manier om met je vermogen om te gaan. Verdiep je daarom erg goed in deze wereld en laat je daar eventueel in adviseren door een specialist.

Kies voor beleggen via een fonds en ga voor gemak

De afweging om te kiezen voor sparen of beleggen, is er dus eentje om goed in overweging te nemen. Maar let op! Kies pas voor beleggen op het moment dat je merkt dat je het geld kunt missen. Ga je graag voor gemak, dan kun je ervoor kiezen om te beleggen via een fonds.

Verschillende manieren om je financiële buffer aan te vullen

Er zijn dus verschillende soorten manieren om je eigen financiële buffer aan te vullen. Redenen genoeg dus om je een keer goed te verdiepen in iedere variant en de voor- en nadelen met elkaar te vergelijken.