De leukste zelfgemaakte kerstcadeautjes voor in huis

Hobby door Chloe

Wil jij iemand een echt origineel cadeau geven? Dan is het tijd voor wat leuke DIY-projecten. Niets is tenslotte origineler dan iets dat je zelf hebt gemaakt. Met deze zelfgemaakte kerstcadeaus voor in huis verras je iemand pas echt.

Basketbal plantenpot

Is iemand gek op basketbal én planten? Dan is dit het perfecte cadeau. Het staat niet alleen heel leuk in huis, maar is ook echt iets persoonlijks. Dit kan je natuurlijk ook met een voetbal of ander soort bal doen.

Cadeaupakketje

Met dit cadeau zit je altijd goed. Maak een leuk pakketje voor iemand met zijn of haar favoriete snacks en wat winterse accessoires. Denk aan een lekker borrelpakket met een fles wijn, lekkere kaasjes en een mooie borrelplank of een Netflix pakket met warme chocomel, popcorn en warme sokken.

Zelfgemaakte geurkaarsen

Wist je dat zelf kaarsen maken heel erg makkelijk is? Daarnaast kan je er mooie gedroogde bloemen of bladeren in verwerken om de kaars nog mooier te maken. 

Vazen

Van een saaie vaas kan je heel makkelijk een vaas maken die er heel duur en mooi uitziet. Zo kan je een vaas maken afgestemd op iemands interieur. Wedden dat je hier iemand heel blij mee maakt?

Sieraden bordjes

Deze bordjes zijn ontzettend populair. Je kan ze gebruiken voor verschillende dingen, maar worden voornamelijk gebruikt om sieraden op te bewaren. En hoe leuk is het om deze zelf voor iemand te maken? Met wat klei en wat verf kom je al een heel eind.

Poef

Heb je nog ergens een oude autoband liggen? Dan kan je er met wat touw een hele mooie poef van maken voor in huis. Wel even een projectje, maar dan heb je ook wat.

Huisnummerbordje

Is iemand net verhuist? Dan is dit een heel leuk zelfgemaakt kerstcadeau om te geven. Maak het extra persoonlijk door de familienaam erbij te zetten en hun favoriete plant eraan toe te voegen.