Is jouw bank doorgezakt? Dit is hoe jij je ‘m kan repareren

Hobby door Zora

Ben jij een echte bankhanger en heb jij jouw vertrouwde meubelstuk al een tijdje? Dan kan het zijn dat jouw favoriete bank is doorgezakt. Wij begrijpen dat jij hem liever wil proberen te repareren, dan hem gelijk te vervangen door een nieuw exemplaar. Wij vertellen je wat de oorzaak kan zijn en hoe jij het op kan lossen.

De vulling moet worden vervangen

De oorzaak van een doorgezakte bank, kan vulling zijn dat aan vervanging toe is. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door nieuwe vulling te kopen en in de kussens stoppen. Er zijn verschillende schuimdichtheden, check van tevoren hoeveel jouw bank nodig heeft. Vaak wordt een vulling tussen 25 en 30 kg/m³ aangeraden.

Het elastiek is niet meer goed

Is jouw bank gemaakt van elastische banden? Controleer of deze geen rek meer hebben, loszitten of kapot zijn. Je kan deze ook vervangen als het nodig is om jouw bank weer opnieuw stevigheid en stabiliteit te geven. Check de lengte en het gewicht van het elastiek zodat jij de juiste aanschaft. Het vervangen van de elastieken banden is helaas niet zo eenvoudig omdat je bij de structuur van de bank moet komen. Om dit te doen, moet je het stof losmaken dat de rugleuning van de stoelen scheidt en het daarna opnieuw stofferen.

De veren zijn aan vervanging toe

Als jij een veren bank hebt, moet je controleren of er een specifieke veer kapot, gedraaid of versleten is. Om bij de veren te komen, zul je ook bij de structuur van de bank moeten komen door de stof los te maken. Koop veren van dezelfde lengte en diameter om ze te vervangen.