4 items die iedere thuisklusser in huis dient te hebben

Hobby door Michelle

Soms moeten er klusjes gebeuren in huis. Je kunt hier dan meteen iemand voor inhuren, maar dat tikt wel aan als dit vaker nodig is. Het is dan ook handig om een setje gereedschap in huis te halen, zodat je soms ook als thuisklusser aan de bak kunt. De volgende vier items zijn onmisbaar voor iedere thuisklusser.

1. Setje inbussleutels

Deze kun je maar beter zo snel mogelijk op de kop tikken. Er worden vaak inbusschroeven gebruikt in zelfbouwpakketten, waardoor ze eigenlijk onmisbaar zijn. Je hebt ze als thuisklusser regelmatig nodig. Het aanschaffen van een uitgebreide set is dus een investering voor het leven.

2. Zaag

Zagen komt er nou eenmaal ook bij kijken tijdens het klussen. Hoewel het lastig lijkt, hoeft dan helemaal niet zo te zijn. De afkortzaag is bijvoorbeeld een gemakkelijke tool die jou als echte thuisklusser regelmatig uit de brand kan helpen. Deze veelzijdige zaag gebruik je om diverse onderdelen op maat te zagen. Zo kun je er materialen als metaal, hout of kunststof heel precies mee zagen. Hij is vooral bedoeld voor het afkorten van staven, buizen, kokers en profielen. Handig als je bijvoorbeeld nieuwe plinten wil leggen.

3. Boormachine

Een goede boormachine is een must. Hoe vaak komt het niet voor dat je iets wil ophangen? Een leuke plank voor spullen, een rolgordijn voor in de slaapkamer of een mooi schilderij in de huiskamer? Hiervoor moet je eigenlijk altijd wel gaatjes boren, want ze zitten er niet uit het niets! Toch fijn als je dat met een goede boormachine van kwaliteit kunt doen, zodat het binnen no-time geregeld is.

4. Rolmaat

Ze zeggen niet voor niets: meten is weten. Je kunt dan ook echt niet zonder rolmaat tijdens het klussen. Het zou vervelend zijn als je een hele steigerhouten bank maakt voor in de tuin, maar deze net een centimeter of drie te groot is en niet past. Zorg er tijdens het kopen van een rolmaat wel voor dat je er eentje hebt die minstens een paar meter lang is. Het liefst koop je er eentje die alleen afstand in centimeter aangeeft met grote cijfers. Je moet het jezelf immers zo makkelijk mogelijk maken.