Een onderhoudsarme tuin: 5 x sfeervolle inspiratie

Wonen door Zora

Heb jij een tuin met veel potentie maar geen groene vingers? Dan kun jij alsnog een sfeervolle buitenplek creรซren zonder dat jij veel onderhoud hoeft te plegen. Grasmaaien en onkruid verwijderen is verleden tijd met de volgende vijf sfeervolle tuinen die onderhoudsarm zijn.

Laat je inspireren!

1. Grote tegels

Een onderhoudsarme tuin kun je creรซren door tegels te gebruiken. Ga voor zo groot mogelijke tegels, op deze manier heb je minder voegen en minder last van onkruid! Tip! Kies keramische tegels zodat je ook de kans op groene aanslag vermindert. Kleed het terras gezellig aan met een buitenvloerkleed en tuinmeubilair.

2. Tuinvlonders

Vlonderterrassen zijn de laatste tijd steeds populairder aan het worden. Door sfeervolle houten vlonders te plaatsen in jouw tuin creรซer jij een stijlvolle plek en tegelijkertijd hoef jij het gras niet meer te maaien. Tegenwoordig worden er ook veel vlonders van composiet gebruikt omdat deze nog meer onderhoudsvriendelijker zijn. Ze verkleuren minder snel dan houten varianten en je hoeft ze ook niet te schuren of te lakken.

3. Grind

Een ander alternatief is een tuin met grind. Grind aanleggen is een investering die het waard is omdat jij daarna jouw tuin minder hoeft te onderhouden. Gebruik een gronddoek en grindmatten om onkruid tegen te gaan en om het grind op zijn plek te houden. Daarnaast is grind ook waterdoorlatend waardoor je niet bang hoeft te zijn voor wateroverlast. Vergeet niet om de tuin zo sfeervol mogelijk aan te kleden omdat grind helaas niet de meest stijlvolle uitstraling heeft.

4. Kunstgras

Kunstgras geeft je tuin dezelfde sfeer als echt gras zonder dat jij het hoeft te onderhouden. Het is niet te onderscheiden van echt gras en het is bestand tegen alle weersomstandigheden. Het blijft mooi groen het hele jaar door!

5. Vijver

Een vijver in de tuin kan sfeer creรซren zonder dat jij het veel hoeft te onderhouden. Maak het niet te ingewikkeld en kies voor een goede vijverpomp en vijverfilter. Wil je ook vissen? Investeer dan in een voerautomaat!