Zo maak jij je tuin helemaal klaar voor de lente

Hobby door Michelle

Het is alweer bijna lente. In de komende dagen zal het niet altijd even makkelijk worden, maar wellicht is dit een goed moment om eens even naar jouw tuin te kijken. De kans is aanwezig dat hier het een en het ander nog aan kan gebeuren. Na de koude en regenachtige dagen komt de zon eindelijk weer eens door. Nu is het aan ons de beurt om de tuin klaar te maken voor de lentedagen.

 

Opruimen

Alle bladeren en takken die nu nog in de tuin verzameld zijn kunnen worden opgeruimd. Met een schonere tuin oogt het al direct een stuk netter en groter. Denk hierbij ook aan onkruid verwijderen. Haal het onkruid met wortel en al weg. Hier is echt geen grote schoonmaak voor nodig, want alle kleine beetjes helpen. Mocht je dus liever lekker thuisblijven, dan is je eigen tuin in orde maken een prima oplossing.

Leuke tuinset

Mocht je wat ruimte hebben, dan is een leuke tuin set altijd handig. Zo kun je lekker zitten in het zonnetje en genieten van het weer als die er eindelijk weer is. Mocht je nou niet helemaal de ruimte hiervoor hebben, dan kun je ook altijd nog losse tuinstoelen kopen. Zo weet je zeker dat het past en heb je nog een leuke zit plek ook!

Zaaien & planten

Voor velen een leuk gedeelte: het zaaien en planten. Het is nu tijd om jouw favoriete planten, bloemen en andere voorjaarsbloeiers in de tuin te planten. Deze zullen dan volgend jaar lekker doorkomen. Mocht je voor de zomer ook leuke planten willen, dan kun je nu al veel zomerbloemzaden in je tuinplanten. Over een paar maandjes staat je tuin dan weer helemaal vol.

Een sfeertje bouwen

Het is jouw tuin, dus je kan het indelen en inrichten zoals je dat zelf wilt. Heb je dingen om op te knappen of ben je toe aan vernieuwing? Je kan je tuin leuk aankleden met tuinlampjes, kaarsen en mooie bloempotten. Ook kleine kussentjes voor een poef of stoel kan al een leuk verschil maken. Vel plezier en geniet van je nieuwe tuin.

Favoriete items van Welke: