Zelf gezondere Oreo's maken

Food door Michelle

Waarschijnlijk heb je al eens van deze populaire koekjes gehoord. Wist je dat er dagelijks wel 70 miljoen oreo’s worden verkocht? De koekjes zijn vegan, maar zitten wel vol met suiker en kunstmatige smaakstoffen. Dit recept is gezonder dan de oreo’s die in de winkel te koop zijn en heel leuk om te maken. Want zeg nou zelf: zelfgemaakt is bijna altijd lekkerder dan kant en klaar!

Het originele recept is van freshhh.nl, die kun je bekijken door hier te klikken.

Bereidingswijze

1. Je begint met het maken van de vulling. Smelt de kokosboter en voeg hier en het vanille-extract en de suikervrije poedersuiker aan toe. Klop met de hand of met een mixer of keukenmachine tot een romige, gladde substantie.

2. Maak dan het koekjesbeslag. Doe de speltbloem, het cacaopoeder, de suiker, het vanille-extract en de baking soda bij elkaar. Pak een aparte kom en meng hierin de vloeibare ingrediënten, de kokosolie en melk met elkaar.

3. Als de droge en natte ingrediënten goed gemixt zijn kun je ze bij elkaar doen. Is alles goed gemixt? Maak dan een grote bal van het beslag en zet het beslag dan een halfuurtje in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 150 graden en vet je bakplaat in of bekleed met bakpapier.

5. Gebruik een deegroller om het beslag tot een dunne plak uit te rollen. Snijd hieruit kleine cirkels (bijvoorbeeld met behulp van een deksel of de rand van een glas).

6. Bak de koekjes voor 10 minuten. Ze zien er dan nog een beetje ongaar uit als ze uit de oven komen maar dat is niet erg! Ze zullen vanzelf uitharden tijdens stap 7.

7. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

8. Beleg de ene helft van de koekjes met de vulling. Houd de hoeveelheid van 1 theelepel vulling per twee koekjes aan. Leg de twee helften op elkaar en druk voorzichtig samen.

Veel bakplezier!