Veilig wonen: zo beveilig jij je woning tegen ongewenste indringers

Wonen door Michelle

Stel je nou eens voor, je hebt flink gespaard en je hebt eindelijk een huis en perceel kunnen kopen. Of je hebt eindelijk je nieuwe woning af. Je verhuist en op gegeven moment merk je dat je vaker ongewenst bezoek brengt. Het bezoek is niet alleen ongewenst maar ook onaangenaam. Je merkt, dat dieven proberen je woning binnen te treden of het is ze zelfs gelukt. Dat is absoluut geen prettig gevoel en bij elk geluid, dat je hoort, sta je op om te kijken of ze niet weer bezig zijn. Wat kun je het best doen om dieven ver van je woning te houden? In dit artikel krijg je enkele tips en tricks wat je het best kan doen om veilig te wonen.

Beveilig je ramen en deuren

Ramen en deuren behoren over het algemeen tot de zwakste plekken van een woning. In de meeste gevallen zal een dief via je raam of een deur proberen in je woning te komen. Het is verstandig om al je buitendeuren opnieuw te inspecteren wanneer je de woning in gaat. Ga na of de kozijnen sterk genoeg zijn en als de scharnieren beschermd zijn.

Als je verhuist in een woning waar al mensen gewoond hebben, verwissel dan de deursloten. Je voorkomt hiermee, dat vreemden een sleutel van je huis in hun bezit kunnen hebben. Je zou je ramen en deuren extra kunnen beveiligen door bijvoorbeeld dievenijzer aan te brengen. Dit maakt het voor dieven moeilijker om je woning te betreden. Je kunt er ook voor kiezen om een alarm te plaatsen voor alle ramen en deuren van je woning.

Het is goed om te weten dat dieven dol zijn op schuifdeuren. Het is dus belangrijk deze te beschermen.

Maak gebruik van voldoende verlichting

Erven van woningen die niet of onvoldoende verlicht zijn, zijn zeer uitnodigend voor inbrekers. Zorg er daarom voor, dat je erf voldoende verlicht is. Je kunt bijvoorbeeld lichten plaatsen in je voor- en achtertuin of langs paden in de buurt van je garage.

Beveilig ook je garagedeuren

Evenals ramen en deuren zijn garages en of garagedeuren zeer aantrekkelijk bij inbrekers. Mensen slaan vaak genoeg ook een aantal waardevolle spullen op in hun garage. In bepaalde gevallen is de garage gekoppeld aan het woonhuis en in andere gevallen is de garage een zelfstandig object. In beiden gevallen is het aan te raden om er een gewoonte van te maken de garagedeur zowel van binnen als buiten op slot te doen. In bepaalde gevallen kan men via de garage toegang verschaffen tot je woning. Kom meer te weten op het internet, hoe je je woonhuis kan verzekeren tegen schade als gevolg van een inbraak.

Maak gebruik van camera- systemen

Woningeigenaren kunnen er ook voor kiezen om beveiligingscamera’s aan te schaffen en te plaatsen. Er zijn diverse camera’s ter beschikking met verschillende opties om je woning te beveiligen. Je hebt als eerst camera’s, die alleen op een stand blijven en de plek filmen waarop ze gericht zijn. Andere camera’s kunnen bestuurd worden op afstand, kunnen inzoomen en kunnen bewegingssensoren bevatten. Sommige camera’s kunnen zelf een bandopname afspelen als mensen je woonhuis proberen te betreden.

De meeste camera’s kunnen tegenwoordig ook gekoppeld worden aan je wifi- netwerk. Deze camera’s sturen je dan super snel een melding als een beweging op je erf gedetecteerd wordt. Hierdoor kunt u naar bed gaan, een feestje geven of gewoon genieten van een kopje koffie. Je hoeft je in mindere mate zorgen te maken, dat je verrast zal worden met inbrekers in je woning.

Beveilig je wifi- netwerk

Het is aan te raden om ook je wifi- netwerk te beveiligen. Via dit netwerk kunnen kwaadwilligen namelijk toegang krijgen tot je persoonlijke en financiële gegevens. Als beveiligingssystemen gekoppeld zijn aan je wifi- netwerk, dan kunnen deze ook gehackt worden waardoor kwaadwilligen toch toegang krijgen tot je woning zonder een deur of raam te forceren. Om je thuisnetwerk te beschermen kun je de naam van je netwerk hernoemen en verbergen. Je kunt ook een firewall inzetten alsook een antivirus- en antimalware bescherming. Verder is het raadzaam om gebruik te maken van sterke wachtwoorden.

Resumerend

Het is dus niet moeilijk om jezelf een beveiligde leefomgeving te garanderen. Je kunt het moeilijker en onaantrekkelijk maken voor inbrekers om je woning te betreden door:

·                 je ramen en deuren extra te beveiligen

·                 je garagedeuren te beveiligen

·                 gebruik te maken van camerasystemen

·                 Je wifi- netwerk extra te beveiligen

Favoriete items van Welke: