Dit waanzinnige kasteel staat te koop en dat in eigen land!

Wonen door Michelle

In Oud-Valkenburg staat een ontzettend mooi, groot middeleeuws kasteel te koop. Beeld het je eens in: een kasteel voor jou alleen om in te verdwalen, elke dag nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van een landgoed van 10.000 vierkante meter. Het wellicht niet 1,2,3 op je 'kooplijst', maar hoe gaaf is dit!?

Kasteel Schaloen

In Zuid-Limburg, tussen Heerlen en Maastricht, vind je dit mooie, oude kasteel. Kasteel Schaloen is gebouwd op een klein eiland en staat samen met twee andere kasten in een natuurreservaat van 400 hectare. Het kasteel is gebouwd in 1200 en in 1656 is hij herbouwd. De laatste restauratie komt uit 1985, je kan er dus vanuit gaan dat het kasteel altijd goed is onderhouden en in goede staat is. Dat is ook zeker aan de foto's van dit kasteel te zien! Na enige tijd staat dit kasteel nog atijd te koop, we zijn toch erg benieuwd wie er met dit optrekje vandoor gaat.

Binnenin het kasteel

Je kunt aan de binnenkant goed zien dat het kasteel door de restauraties altijd in goede staat is gebleven. Ook is de originele staat zoveel mogelijk gebleven; de punten die vervangen moesten worden zijn vervangen op een manier waardoor je het bijna niet ziet. Momenteel wordt het pand gebruikt voor de horeca; zo kun je er overnachten, eten, drinken en een high wine of high beer houden. Daarnaast kun je ook genieten van verschillende specialiteiten zodat je van de middeleeuwse sferen en de prachtige natuur kunt genieten.

Kasteelheer

Zie je dit optrekje wel zitten en ben je bereid hier €4.950.000 voor neer te leggen? Dan mag jij je kasteelheer van Kasteel Schaloen noemen. Dit is dan direct ook één van de duurste woningen in Nederland. Het kasteel heeft nu een horeca- en vrijetijdsfunctie, maar wanneer je het kasteel koopt kun je er natuurlijk mee doen wat je wilt. Wil je er zelf een horecagelegenheid van maken dan kan dat, maar wanneer je hem om wilt toveren tot woonkasteel is dit natuurlijk ook mogelijk. Natuurlijk niet zo snel om echt over na te denken, maar het is wel erg gaaf dat dit pareltje nu openbaar te koop staat!

Favoriete items van Welke: