Vier redenen waarom een urinoir in huis populair is in 2020

Wonen door Michelle

Een urinoir is vaak terug te vinden op bepaalde plekken zoals in de horeca of op andere openbare locaties. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die een urinoir laten aanleggen. Wij hebben even opgezocht wat nou de voornaamste redenen zijn en hier kwamen een aantal begrijpelijke conclusies uit.

 

Voordelen van een urinoir in huis

In dit artikel staan een aantal voordelen die komen kijken bij het nemen van een urinoir. Hier lees je de voordelen:

Waterbesparende urinoirs

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten en maten urinoirs. Hier zitten ook urinoirs tussen die ofwel waterloos of waterbesparend zijn. Er is namelijk niet zoveel water nodig als bij een normaal toilet, puur omdat de urine al makkelijker wegspoelt. Met een nihil watergebruik kan je dus al een urinoir doorspoelen, wat jou op jaarbasis veel waterkosten kan besparen. Toch mooi meegenomen!

Urinoir schoonmaken

Een urinoir wordt over het algemeen gebruikt door mannen. Doordat dit alleen wordt gebruikt voor urine is het ook een stuk makkelijker om schoon te maken èn te houden. Het wordt makkelijker gereinigd met water waardoor jij je dus niet al te veel zorgen hoeft te maken dat niet alles goed wordt schoongespoeld. Daarentegen hangt het urinoir vrijwel altijd tegen de muur, waardoor er geen stof en andere vuiligheid achter het urinoir kan komen.

Geen gespetter

Misschien wel een van de grote voordelen: eindelijk geen gespetter meer! Zowel over het toilet als op de grond komen we altijd spetters tegen. Of dit nou urine is of water van de vele liters water die vrijkomen bij het doorspoelen van een klein plasje. Met een (waterbesparende) urinoir ga je hier geen last meer van krijgen. Dat scheelt ook weer in de schoonmaak ervan, hoe fijn is dat!?

Ruimtebesparend urinoir

Je badkamer inrichten is altijd al een ding. Hoe deel je nou al je spullen handig in en waar moet dat komen te liggen? Hier zijn genoeg handige hacks voor die je kan gebruiken en wellicht dat een urinoir je hierbij kan helpen. Een urinoir past meestal op een kleiner oppervlak zoals in een hoekje van de kamer, waardoor jij ruimte over kan houden voor een extra rek of plankje voor al jouw badkamerspullen!

Favoriete items van Welke: