Teveel in huis? Zo creëer je meer ruimte in je woning

Wonen door Michelle

Veel mensen zijn tegenwoordig bewust bezig met het opruimen of ontspullen. Veel spullen in huis gaan weg en de bergruimte wordt zoveel mogelijk geminimaliseerd. Opruimtips zijn dan ook altijd welkom, of je nou een groot of een klein huis hebt, en of je nou heel actief bezig bent met ontspullen, of niet. Wij laten je een aantal tips zien die je kunnen helpen bij het ontspullen.

 

Eén ding erin, een ander ding eruit

Spreek met jezelf af dat, voor alles wat je in huis brengt, er ook iets anders weg moet. Wil je heel graag die ene bijzettafel of dat mooie boek? Prima natuurlijk, maar dan moet er ook iets weg. Er zijn vast genoeg spullen waar je nooit (meer) naar omkijkt. Wellicht zijn er buren, familieleden of vrienden die er nog iets aan hebben, en anders kun je het naar de kringloop brengen of op één van de vele Facebookgroepen plaatsen.

Verjaardagen

Vraag en koop voor je verjaar- en feestdagen geen grote cadeaus meer, maar kies voor ervaringen of bonnen waar je wat aan hebt. Een bon van je favoriete restaurant of kaartjes voor een workshop, museum, expositie, theater of concert bijvoorbeeld.

Allerlei soorten boeken

Boeken staan mooi in de kast maar nemen ook heel veel ruimte in beslag. Maak daarom een selectie van je meest dierbare en mooie boeken en bewaar deze. De rest doe je weg. Heb je veel fotoboeken? Dan zou je deze ook digitaal kunnen maken zodat ze geen ruimte meer innemen. Wanneer je dit te veel werk vindt, kun je er ook voor kiezen deze in boxen op te bergen in de berging of op zolder.

Kasten opruimen

Door elk jaar je kasten uit te zoeken en op te ruimen voorkom je dat je te veel spullen opslaat. Dingen die je al een jaar lang niet hebt aangeraakt, doe je weg. Alles wat oud, kapot of versleten is gooi je weg en spullen waar je over twijfelt kun je bewaren. Deze kun je dan altijd nog even opslaan om het bij de volgende ronde weer te overwegen.

Favoriete items van Welke: