Hier moet je op letten als je tweedehands gaat winkelen

Life Hacks door Michelle

Tweedehands winkelen doen we in Nederland steeds meer, en dat ik ook niet zo gek. Spullen in kringloopwinkels zijn vaak een stuk goedkoper en unieker dan dat je spullen nieuw in een winkel zou kopen. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten als je tweedehands gaat winkelen. Want geloof ons, er zitten echt leuke dingen tussen!

Neem de tijd

Zodra je een kringloopwinkel binnen loopt word je waarschijnlijk direct overdonderd met de hoeveelheid spullen die in de winkel staan. Het is daarom belangrijk om goed de tijd te nemen om rustig rond te lopen en de spullen te bekijken. Kringloopwinkels kunnen er snel rommelig uitzien, laat je hier dus niet door wegjagen. Als je de spullen goed bekijkt, vind je vast een leuk item voor een goede prijs. 

Wees niet te streng voor jezelf

Ondanks dat de kringloopwinkel vaak leuke spullen heeft, het blijft tweedehands. Hierdoor moet je goed opletten of het nog in goede staat is. Toch moet je hier niet te streng voor zijn, je moet onthouden dat je veel spullen kan opknappen zonder er veel moeite in te steken. Vind je bijvoorbeeld een leuk decoratiestuk voor in je huis maar vind je de kleur niks? Met wat verf ziet je product er weer als nieuw uit, laat die leuke producten dus zeker niet liggen.

Tips tweedehands winkelen

Tweedehands kleding kopen

Bij veel tweedehandswinkels is er een aparte hoek waar kleding ligt, ook bestaan er aparte tweedehandswinkels waar je alleen kleding kunt kopen. Bij kleding geld het ook dat je goed moet kijken naar de staat waar de kleding zich in verkeerd. Bij kleding kan het namelijk best snel zijn dat in het kledingstuk een gat zit of dat er een klein onderdeel mist. Maar ook dit is makkelijk op te lossen door een kledingmaker of simpelweg wat draad en een naald. Tweedehandskleding wordt gewassen voordat het in de winkel wordt gehangen, toch is het belangrijk om even te kijken of het kledingstuk wel echt fris ruikt. In bepaalde stoffen gaat een geur namelijk lastig eruit, wollen truien en vesten bijvoorbeeld. Als een kledingstuk dus al niet fris ruikt in de kringloop kun je het beter niet meenemen. 

Favoriete items van Welke: